Tijdloze Creativiteit: Kunst en AI Samengebracht

Ontwerper Andrew Chaoya Li verkent de kruising van kunst en technologie

Andrew Chaoya Li, een creatieve technoloog en ontwerper, heeft een webgebaseerd kunstproject ontwikkeld dat de moderne wereld voorstelt door de lenzen van beroemde kunstenaars uit het verleden. Dit project, genaamd "Wat als kunstenaars een tijdmachine hadden", is een unieke fusie van oude en nieuwe kunststijlen, mogelijk gemaakt door de recente ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie.

De website vertelt een verhaal over kunstenaars uit het verleden die door tijdsmachines naar de moderne wereld reizen. Elke kunstenaar neemt het leven van de hedendaagse wereld op, omarmt nieuwe rollen en identiteiten. Door de stijlen van oude en nieuwe kunst te combineren met behulp van AI, is een uniek en ongeëvenaard esthetisch beeld gecreëerd. Dit project nodigt ons uit om de relatie tussen AI en kunst op een dieper niveau te verkennen en ons te laten nadenken over hoe ze elkaar kunnen aanvullen.

De technische realisatie van het project omvatte het gebruik van UX/UI-ontwerp met Figma en Adobe Illustrator, beeldretouchering met Adobe Photoshop en AI met Midjourney. Het ontwerp is responsief, waardoor het geschikt is voor laptops, smartphones, tablets en andere apparaten.

De interactie met het project is eenvoudig en intuïtief. De website heeft een enkele pagina-indeling met drie kunstenaars. De eerste sectie biedt een overzicht van het project met visuals die het effect van tijdreizen benadrukken. In de tweede sectie kunnen gebruikers een beroemde kunstenaar selecteren om hen naar de moderne wereld te brengen. In de derde sectie kunnen gebruikers het nieuwe leven van oude kunstenaars verkennen, zoals Vincent Van Gogh als wereldreiziger, Pablo Picasso als computerprogrammeur, enzovoort.

De eerste versie van het project begon eind 2022 tijdens een persoonlijke reis naar Singapore. De definitieve versie werd voltooid in februari 2023 in Shanghai. De webontwikkeling begon in februari 2023 en zal in april 2023 worden voltooid.

Het project stond voor verschillende uitdagingen, waaronder het effectief matchen van de kunstenaars met passende hedendaagse rollen en het produceren van creatieve elementen met de respectievelijke stijlen van de kunstenaars met behulp van AI. Dit vereiste een rigoureus onderzoek en ontwikkelingsfase, waarbij een combinatie van Midjourney en Photoshop-technologieën werd gebruikt en uitgebreid werd geëxperimenteerd met honderden kunstafbeeldingen voordat een bevredigend resultaat werd bereikt.

"Tijdloze Creativiteit" is een webgebaseerd kunstproject dat het verhaal vertelt van gevierde kunstenaars uit het verleden die door een tijdmachine naar de moderne wereld reizen. Door het gebruik van AI toont het ontwerp een uniek perspectief op hoe deze kunstenaars de hedendaagse wereld zouden kunnen zien. Door de relatie tussen kunst en technologie te verkennen, toont dit project het potentieel van AI om de creatie en interactie van kunst te transformeren.

Dit ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Website en Web Design Awards in 2023. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Andrew Chaoya Li
Afbeeldingscredits: Andrew Chaoya Li
Projectteamleden: Andrew Chaoya Li
Projectnaam: Timeless Creativity
Projectklant: Andrew Chaoya Li


Timeless Creativity IMG #2
Timeless Creativity IMG #3
Timeless Creativity IMG #4
Timeless Creativity IMG #5
Timeless Creativity IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp