Brouwend Geluk: Gong Cha's Toegankelijke Webervaring

De bekroonde website van Gong Cha zet de standaard voor digitale toegankelijkheid

In een tijdperk waarin digitale toegankelijkheid steeds belangrijker wordt, heeft Gong Cha een responsieve website ontwikkeld die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook inclusief en toegankelijk voor iedereen.

De Gong Cha CA Franchise Llc heeft een innovatieve stap gezet met de lancering van hun nieuwe responsieve website, 'Brewing Happiness'. Deze digitale ruimte is speciaal ontworpen om toegankelijk te zijn voor mensen met beperkingen of visuele beperkingen, en weerspiegelt de toewijding van het merk aan diversiteit, gelijke toegang en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het project, dat begon in mei 2021 en voltooid werd in oktober 2023 in Californië, heeft geleid tot een platform dat niet alleen de merkwaarden en diensten van Gong Cha effectief communiceert, maar ook een gevoel van inclusiviteit bevordert.

De website onderscheidt zich door zijn nadruk op inclusiviteit en toegankelijkheid, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor alle gebruikers, inclusief die met beperkingen. Het ontwerpteam, bestaande uit hoofdontwerper Min Huei Lu, ontwerpers Xiaoli Guo en Shixiong Du, en webontwikkelaar Frank Wu, heeft zich gericht op het creëren van een intuïtieve gebruikerservaring die aanvoelt als een persoonlijke assistent in een theehuis. Dit zorgt voor minder frustraties, snellere bestellingen en een betere algehele ervaring.

Technisch gezien voldoet de website aan de Web Content Accessibility Guidelines 2.1 op ten minste AA-niveau, met volledige ondersteuning voor toetsenbordnavigatie en schermlezers. De website is geoptimaliseerd voor de nieuwste versies van browsers zoals Chrome, Firefox, Safari en Edge, en is compatibel met mobiele apparaten via een adaptief ontwerp dat zich aanpast aan verschillende schermformaten en resoluties.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Gong Cha website waren aanzienlijk, waaronder het balanceren van merkvisuals met toegankelijkheid voor gebruikers met beperkingen, het creëren van intuïtieve en toegankelijke menu's, en het waarborgen van toegankelijkheid bij updates. De website moest ook rekening houden met een wereldwijd publiek, wat een culturele gevoeligheid en meertalige ondersteuning vereiste.

De inspanningen en toewijding van het ontwerpteam zijn erkend met de toekenning van de Zilveren A' Design Award in 2024, een bewijs van hun uitzonderlijke vakmanschap en innovatie. Deze website is niet alleen een plek om te winkelen, maar ook een aangenaam onderdeel van de dag voor elke bezoeker, ongeacht hun technische vaardigheden of fysieke mogelijkheden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gong Cha USA CA
Afbeeldingscredits: Gong Cha USA CA
Projectteamleden: Lead Designer: Min Huei Lu Designer: Xiaoli Guo Designer: Shixiong Du Web Developer: Frank Wu
Projectnaam: Brewing Happiness
Projectklant: Gong cha CA Franchise


Brewing Happiness IMG #2
Brewing Happiness IMG #3
Brewing Happiness IMG #4
Brewing Happiness IMG #5
Brewing Happiness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp