Webdesign BWS: Een Visueel Spektakel

Jason Chua en Cheyene Cheng Creëren een Unieke Digitale Ervaring

In de wereld van webdesign is BWS een opvallende verschijning, dankzij de creatieve geesten van Jason Chua en Cheyene Cheng. Hun recente project is een toonbeeld van technische bekwaamheid en artistieke flair, en heeft de prestigieuze A' Design Award in de wacht gesleept.

De inspiratie voor het webdesign van BWS is ontleend aan de naam van het merk, black white sheep, en begint met een zwart-witte basis. Deze sobere start werd verlevendigd met levendige kleuren op de portfolio-pagina's, waardoor het ontwerp een extra dimensie kreeg. Vetgedrukte tekst op een witte achtergrond, verrijkt met subtiele animaties, trekt de aandacht van de gebruiker. Dit moderne ontwerp versterkt de reputatie van het bureau in Azië.

BWS onderscheidt zich als een boutique brandingbureau dat technische, strategische en creatieve kracht bundelt voor uitzonderlijke resultaten. De ambitie is om hun positie als favoriet bureau binnen Azië te verstevigen en hun competenties te tonen via hun website. Opvallend is het portfolio-segment, dat een uitgebreide blik biedt op recente projecten in verschillende industrieën en hun denkproces bij het creëren ervan.

De realisatie van het ontwerp werd mogelijk gemaakt door design tools zoals Adobe XD, Premiere Pro en Photoshop, en ontwikkeltools zoals Elementor Pro en CMS, gehost op Google Cloud. De website is volledig responsief, waardoor deze op alle apparaten optimaal werkt.

De website kenmerkt zich door een stijlvol ontwerp en subtiele beweging door verschillende grafische animaties en effecten. Het project, dat startte in januari 2023 en voltooid werd in april 2023 in Singapore, is het resultaat van uitgebreid onderzoek en brainstormen om de unieke verkooppropositie en kernboodschappen te identificeren, gericht op de belangrijkste klanten en hun industrie.

De grootste uitdaging was het verwijderen van overbodige inhoud en het samenbrengen van essentiële elementen, waaronder de manier waarop het portfolio wordt getoond en hoe ontwerpideeën visueel worden overgebracht. Met het principe 'minder is meer' belichaamt de BWS-website de toewijding van het merk aan eenvoud in hun werk. Door zich te concentreren op tekst, woordspelingen en interactieve elementen, worden gebruikers geleid naar wat voor hen het belangrijkst is.

Alle grafische elementen en illustraties zijn vanaf de grond opgebouwd door BWS. De intellectuele eigendomsrechten behoren toe aan Black White Sheep Pte Ltd 2023. Deze erkenning als winnaar van de A' Website and Web Design Awards in 2024 onderstreept de creatieve genialiteit en de ervaring die het ontwerp uitstraalt, en erkent de bijdrage aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jason Chua Kim Hock & Cheyene Cheng
Afbeeldingscredits: All graphics and illustrations were designed from scratch by BWS
Projectteamleden: Creative Director: Cheyene Cheng, Jason Chua
Projectnaam: BWS - Less is More
Projectklant: Black White Sheep Pte Ltd


BWS - Less is More IMG #2
BWS - Less is More IMG #3
BWS - Less is More IMG #4
BWS - Less is More IMG #5
BWS - Less is More IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp