Smart Wuxi: Een Moderne Website voor een Slimme Stad

Een Ontwerp van ZXT Studio - Xiner Zheng

Inleiding

De stad Wuxi ondergaat een snelle economische en digitale groei, waardoor het steeds meer verstedelijkt en gemoderniseerd wordt. Om deze nieuwe 'slimme' era in te gaan, is de website Smart Wuxi ontworpen. Deze website weerspiegelt het moderne imago van Wuxi en heeft rijke visuele effecten die de verbetering van de levenskwaliteit van de burgers symboliseren.

Met behulp van eenvoudige lineaire illustraties worden de belangrijkste componenten van de slimme stad afgebeeld. De bijbehorende slogan weerspiegelt de interactiepunten van de slimme stad met de gebruikers. De intuïtieve ontwerptaal laat de burgers zien hoe de verschillende functies van de slimme stad worden toegepast in het dagelijks leven. De kleurkeuze zorgt voor een verschillende visuele perceptie, met technologisch blauw en duurzaam ontwikkelingsgroen, die zowel het gevoel van de toekomst als het gevoel van technologie van de slimme stad weerspiegelen. De visuele kleuren zijn perfect in balans. De platte en directe visuele taal van de illustraties helpt gebruikers van alle leeftijden om de rol van "slimme steden" in het stedelijke systeem beter te begrijpen.

De website van Smart Wuxi is ontworpen als een responsieve website, die zich proportioneel aanpast aan de grootte van de browser en het type apparaat. De interface van de website is ontworpen met behulp van Photoshop en Illustrator. De animatie op de homepage is gemaakt met After Effects. Het webdesign is voornamelijk ontwikkeld in HTML en CSS.

Als overheidsinformatiewebsite proberen we het laatste nieuws aan elke bezoeker te leveren. Op de homepage ziet de gebruiker al het laatste promotienieuws. Elke sectie linkt naar verschillende onderwerpen. Gebruikers kunnen ook gebruik maken van een stempaneel om te stemmen op elk Smart City-evenement en de host kan mensen uitnodigen om deel te nemen aan verschillende onderwerpen om te bespreken.

De Smart Wuxi-website is bedoeld als drager van informatie over de slimme stad Wuxi. Het moet elke stap van de ontwikkeling van de slimme stad Wuxi vastleggen en een handige en intuïtieve brug bieden voor de communicatie tussen burgers en de overheid.

Smart Wuxi is ontworpen door ZXT Studio, onder leiding van Xiner (Cindy) Zheng als creatief directeur, Sydney Wu als klantdirecteur en Joanna Zhang als projectmanagementdirecteur. Het ontwerpteam heeft intensief onderzoek gedaan om de beste gebruikerservaring te creëren en heeft verschillende uitdagingen overwonnen om een moderne en gebruiksvriendelijke website voor Wuxi te presenteren.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Website en Webdesign in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Smart Wuxi wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Smart Wuxi is een voorbeeld van een moderne website die de visie van een slimme stad weerspiegelt en de communicatie tussen burgers en de overheid vergemakkelijkt. Met zijn intuïtieve ontwerp en rijke visuele effecten is Smart Wuxi een belangrijk instrument voor het bevorderen van de ontwikkeling van de slimme stad Wuxi en het verbeteren van de levenskwaliteit van de burgers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: XINER ZHENG
Afbeeldingscredits: Image Credit: Studio ZXT
Projectteamleden: Creative Director: Xiner (Cindy) Zheng, Client Director: Sydney Wu, Project Management Director: Joanna Zhang
Projectnaam: Smart Wuxi
Projectklant: XINER ZHENG


Smart Wuxi IMG #2
Smart Wuxi IMG #3
Smart Wuxi IMG #4
Smart Wuxi IMG #5
Smart Wuxi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp