Origami Letter: Een Moderne Manier om Emoties te Uiten

Een Unieke Messaging Tool die de Schoonheid van Origami Combineert met Moderne Communicatie

Origami Letter, ontworpen door Aquaring Inc., is een innovatieve messaging tool die gebruik maakt van de eeuwenoude Japanse kunst van origami om emoties op een moderne manier over te brengen. Met deze tool kunnen gebruikers digitale origami brieven vouwen en verzenden, of ze kunnen ervoor kiezen om de brieven uit te printen en met echt papier te vouwen. Origami Letter biedt gebruikers twee manieren om hun boodschappen op een unieke en persoonlijke manier te delen.

Origami is een traditionele Japanse vouwkunst die begon als een vorm van hoffelijkheid, waarbij washi-papier netjes werd gevouwen om cadeaus in te pakken. Aquaring Inc. wilde deze Japanse traditie respecteren en er een moderne communicatietool van maken, waarmee mensen hun gevoelens kunnen uiten. Het resultaat is Origami Letter, een prachtige combinatie van kunst, technologie en emotie.

Een van de unieke eigenschappen van Origami Letter is de mogelijkheid voor gebruikers om zowel digitale als fysieke origami brieven te maken. Op de website kunnen gebruikers een digitale brief vouwen en deze vervolgens delen via een URL. De tool maakt gebruik van WebGL-technologie om de tekst van de gebruiker om te zetten in texturen, waardoor de digitale brieven er natuurlijk uitzien en aanvoelen. Daarnaast kunnen gebruikers ervoor kiezen om de brieven uit te printen en met echt papier te vouwen, waardoor ze een tastbare ervaring hebben en hun boodschappen op een traditionele manier kunnen delen.

Origami Letter is bekroond met de Gold Award bij de iF Design Award in Duitsland, wat getuigt van de innovatie en kwaliteit van het ontwerp. Het team achter Origami Letter heeft nauw samengewerkt om de schoonheid van origami te vangen en deze te combineren met moderne technologie. Door de geometrische overeenkomsten tussen origami en het Midden-Oosterse arabeske patroon te benutten, hebben ze gedetailleerde decoraties gecreëerd die een subtiele wereld van oprechte boodschappen uitdrukken.

De lancering van Origami Letter vond plaats in juli 2020, maar vanwege de COVID-19-pandemie werd de promotie uitgesteld. Uiteindelijk begon de publiciteit in oktober 2021, samen met de officiële opening van de Dubai Expo en de Internationale Week van het Brieven Schrijven. Deze timing was bedoeld om culturele uitwisseling te bevorderen en bij te dragen aan wereldvrede door middel van briefwisseling tussen mensen over de hele wereld.

Origami Letter is niet alleen een communicatietool, maar ook een eerbetoon aan de Japanse traditie van origami. Het stelt mensen in staat om op een creatieve en persoonlijke manier hun gevoelens te uiten. Of het nu gaat om het delen van liefde, vriendschap, dankbaarheid of andere emoties, Origami Letter biedt een unieke en betekenisvolle manier om verbinding te maken met anderen.

Met Origami Letter kunnen gebruikers een boodschap vouwen die zowel visueel als emotioneel impact heeft. Het is een prachtig voorbeeld van hoe technologie en kunst kunnen samenkomen om iets bijzonders te creëren. Aquaring Inc. heeft met Origami Letter een brug geslagen tussen het verleden en het heden, en heeft een tool gemaakt die mensen in staat stelt om op een unieke en persoonlijke manier met elkaar te communiceren.

Origami Letter is een ware viering van creativiteit, innovatie en de schoonheid van origami. Het is een messaging tool die de kracht heeft om emoties te uiten en verbindingen te creëren. Of het nu digitaal of fysiek is, Origami Letter biedt een unieke ervaring die mensen in staat stelt om hun gevoelens op een prachtige en betekenisvolle manier te delen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AQUARING Inc.
Afbeeldingscredits: ORIGAMI LETTER PROJECT TEAM
Projectteamleden: Producer: Satoshi Nanbu Project Manager: Kazuteru Ohashi Creative Director: Naoki Sato Designer: Ran Gu Creative Developer: Wataru Kani Front-end Engineer: Taku Ota Front-end Engineer: Misako Baba System Architect: Hideyuki Hirano System Engineer: Masamichi Kagechika Assistant Designer: Chihiro Okada Assistant Director: Daiju Mizuno Translation Director: Yasuko Sueyoshi Communicator: Brandon Pittman CG Director: Taichi Teramura CG Designer: Taichi Ito Origami Artist: Peter Saydak Photographer: Kouki Hatano
Projectnaam: Origami Letter
Projectklant: AQUARING Inc.


Origami Letter IMG #2
Origami Letter IMG #3
Origami Letter IMG #4
Origami Letter IMG #5
Origami Letter IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp