Tacto Inc. Wint Prestigieuze A' Design Award

Japanse Digitale Design Agency Triomfeert met Innovatieve Website

In een wereld waar digitale aanwezigheid allesbepalend is, heeft Tacto Inc. een nieuwe standaard gezet met hun bekroonde websiteontwerp.

Tacto Inc., een digitale design agency uit Tokyo, heeft de prestigieuze Bronzen A' Design Award in de wacht gesleept voor hun baanbrekende websiteontwerp. De website, die zich onderscheidt door zijn strakke lijnen en krachtige typografie, is een toonbeeld van de visie van het bedrijf om de digitale designwereld in Japan te transformeren. Het ontwerp is geïnspireerd door de Zweedse en Bauhaus-stijlen, bekend om hun georganiseerde ruimtelijke regels en minimalistische lay-outs, waardoor de inhoud op een heldere en eenvoudige manier wordt overgebracht.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de weergave van Tacto Inc.'s persoonlijkheid: een schone lay-out met sterke typografie als essentie van het design. De pagina-overgangen met overlappende animaties symboliseren de groei en continuïteit van Tacto Inc. in de Japanse designwereld. Deze creatieve benadering heeft niet alleen de aandacht getrokken van de juryleden van de A' Design Award, maar dient ook als inspiratiebron voor ontwerpers in heel Japan.

De realisatie van het ontwerp maakt gebruik van een intuïtieve en eenvoudige gebruikerservaring, waarbij de kracht van typografie een grote impact heeft op het totale ontwerp. Het responsieve karakter van de website zorgt ervoor dat deze op verschillende apparaten naadloos functioneert, met minder breakpoints om de ontwikkeling te vereenvoudigen en de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Het ontwerpproces van Tacto Inc. volgde een gestructureerde aanpak, beginnend met een algemeen concept dat de overlappende persoonlijkheid van het bedrijf weerspiegelt. De wireframes werden zorgvuldig opgesteld om de informatie te organiseren en de gebruikerservaring te optimaliseren. Vervolgens werd het visuele ontwerp ontwikkeld op basis van het designconcept, waarna de ontwikkeling van de website plaatsvond.

Het team achter dit succesvolle ontwerp bestaat uit creatief directeur Hayato Itakura, copywriter Takuro Nakajima, art director Ayaka Mita, visueel ontwerper Kazuya Sakamoto en projectmanager Kaname Suzuki. Hun gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een website die niet alleen technisch geavanceerd is, maar ook een diepgaande creatieve visie uitstraalt.

De website van Tacto Inc. is een voorbeeld van hoe design en technologie samenkomen om een krachtige en effectieve digitale ervaring te creëren. Met een ontwerpproces van drie maanden heeft Tacto Inc. bewezen dat met aandacht voor detail en een sterke conceptuele basis, een website meer kan zijn dan alleen een online visitekaartje; het kan een kunstwerk op zich zijn.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: tacto inc.
Afbeeldingscredits: Optional Image #3: Photographer: Masato Ishibashi, portrait for tacto inc, 2022.
Projectteamleden: Creative Director: Hayato Itakura Copy Writer: Takuro Nakajima Art Director: Ayaka Mita Visual Designer: Kazuya Sakamoto Project Manager: Kaname Suzuki
Projectnaam: Tacto Inc.
Projectklant: tacto inc.


Tacto Inc. IMG #2
Tacto Inc. IMG #3
Tacto Inc. IMG #4
Tacto Inc. IMG #5
Tacto Inc. IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp