Elte Btk Hok: Een Uniek Identiteits- en Webdesign

Een Nieuwe Uitstraling voor de Studentenvereniging van de Eotvos Lorand Universiteit

De Eotvos Lorand Universiteit, Faculteit der Geesteswetenschappen, Studentenvereniging (Elte Btk Hok) heeft onlangs een opmerkelijke transformatie ondergaan met een nieuw identiteits- en webdesign, gecreëerd door het Blank Design Studio. Dit project, dat begon in juli 2018 en in september 2018 werd gelanceerd in Boedapest, Hongarije, heeft de oude, vintage uitstraling van de vereniging volledig vernieuwd en een frisse, moderne uitstraling gegeven.

Het inspiratiebron voor het ontwerpteam waren minimalistische merken en websites. Er werden willekeurig gegenereerde vierkante patronen gebruikt als achtergrond. Daarnaast werden navigatietegels toegepast bovenaan elke pagina, waardoor gebruikers gemakkelijk door de site kunnen navigeren. De uitdaging was om de structuur van de elf pagina's tellende website te herschrijven op basis van Ui-Ux-criteria om deze gebruiksvriendelijker en gemakkelijker te maken.

Een van de belangrijkste doelen van het project was om een uniek identiteitsontwerp te creëren dat de waarden van de Studentenvereniging van de Eotvos Lorand Universiteit vertegenwoordigt. Dit werd bereikt door het herontwerpen van het oude logo, waardoor een nieuwe basis werd gelegd voor de vernieuwde identiteit en online uitstraling. Het ontwerpteam herschreef eerst de structuur van de elf pagina's tellende website en creëerde vervolgens alle benodigde visuele elementen voor het webdesign.

Het webdesign is volledig responsief ontworpen en werkt goed op verschillende schermformaten, zoals laptops, smartphones, tablets en andere apparaten. Dit zorgt ervoor dat gebruikers een optimale ervaring hebben, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Een van de opvallende kenmerken van het ontwerp is de navigatietegels bovenaan elke pagina. Deze tegels maken het voor gebruikers gemakkelijk om naar verschillende delen van de website te navigeren door erop te klikken. Dit creëert een vloeiende gebruikerservaring en maakt het verkennen van de website intuïtief en moeiteloos.

Het Blank Design Studio-team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de nieuwste webdesigntrends en heeft nauw samengewerkt met de klant om ervoor te zorgen dat het eindresultaat zowel gebruiksvriendelijk als esthetisch aantrekkelijk is. Verschillende bruikbaarheidstests zijn uitgevoerd om te garanderen dat de website gemakkelijk te gebruiken is en visueel aantrekkelijk is voor de bezoekers.

De grootste uitdaging van het ontwerpproces was het creëren van een basaal ontwerppatroon als kern en dit consistent en systematisch toepassen op elke pagina. Door deze aanpak te volgen, is er een samenhangend geheel ontstaan dat de gebruikers een naadloze ervaring biedt.

Het Elte Btk Hok-ontwerp heeft veel lof ontvangen en is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Website en Webdesign. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Elte Btk Hok is geprezen om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op bij de gebruikers.

Met het nieuwe identiteits- en webdesign heeft Elte Btk Hok een frisse en moderne uitstraling gekregen die de waarden en identiteit van de Studentenvereniging van de Eotvos Lorand Universiteit op een unieke manier weerspiegelt. Het ontwerpteam van Blank Design Studio heeft met hun expertise en innovatieve aanpak een website gecreëerd die niet alleen functioneel en gebruiksvriendelijk is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en inspirerend voor de bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Blank Design
Afbeeldingscredits: Blank Design
Projectteamleden: Anna Lengyel Andras Csizmazia Mate Varholik
Projectnaam: Elte Btk Hok
Projectklant: Blank Design


Elte Btk Hok IMG #2
Elte Btk Hok IMG #3
Elte Btk Hok IMG #4
Elte Btk Hok IMG #5
Elte Btk Hok IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp