AX1: Een Futuristische Website die Blockchain Technologieën Weerspiegelt

Een Uniek Ontwerp van Alisa Kalnitska

In 2023 blijven blockchain technologieën zich actief ontwikkelen en worden ze steeds meer gebruikt in verschillende industrieën. Deze technologieën bieden gebruikers veel mogelijkheden. Daarom is dit onderwerp onvermijdelijk interessant. Bij het werken aan de AX1-website was de belangrijkste inspiratiebron juist de maakbaarheid. Het doel was om alle moderniteit, de snelheid van ontwikkeling en het futurisme over te brengen. Hiervoor zijn complexe visuele effecten bedacht en ontwikkeld die nieuwsgierigheid opwekken en de aandacht trekken.

Het hele concept is niet-standaard, het donkere thema en de ongelooflijke visuele effecten doorbreken volledig de stereotypen over dit onderwerp. De interface van de site is monochroom, maar in het effect, in het tweede blok, zijn heldere gekleurde vlekken te zien, waarmee het futurisme en de emoties die gebruikers ervaren worden benadrukt. Er zijn ook unieke verchroomde driedimensionale objecten ontwikkeld. Ze weerspiegelen het metaal van de techniek en de premium kwaliteit van het project. Het ontwerp is gebruiksvriendelijk en responsief.

De website is volledig responsive ontworpen en geschikt voor 4k-resolutie, laptops, smartphones, tablets en andere apparaten. Het is beschikbaar in de nieuwste versies van Chrome, Firefox, Safari, iOS en Android.

Het AX1-team heeft de eerste incubator in deze branche opgericht. Ze verstrekken informatie en financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van interessante projecten op het gebied van blockchain. Gebruikers kunnen contact opnemen om deel te nemen aan de competitie en hun project te presenteren.

Het project is gestart in juli 2022 in Oekraïne en werd in september 2022 op het web gepubliceerd. Sindsdien zijn er regelmatige updates geweest.

Om te begrijpen welke effecten er moesten worden gebruikt, was het nodig om het concept van blockchain-systemen te begrijpen en de principes van hun ontwikkeling te bestuderen. Daarnaast is er een enquête gehouden onder gebruikers die bekend zijn met het begrip 'blockchain' en gebruikers die er niet bekend mee zijn. De belangrijkste vragen waren: "Hoe zou je blockchain omschrijven?" en "Welke emoties roept dit onderwerp bij je op?". Deze enquête heeft een rol gespeeld bij het vormgeven van de stijl van de grafische elementen.

Het ontwerp van AX1 is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Website en Web Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het toepassen van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alice K
Afbeeldingscredits: Alice K
Projectteamleden: Alisa Kalnitska
Projectnaam: AX1
Projectklant: Alice K


AX1 IMG #2
AX1 IMG #3
AX1 IMG #4
AX1 IMG #5
AX1 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp