Het Midden van Nergens: Een Unieke 404-pagina die Kunstmatige Intelligentie en Design Combineert

Een Verkenning van de Mogelijkheden van Machine Learning in Webdesign

Als een toonaangevende speler in de AI-industrie is IBM Research voortdurend nieuwsgierig naar de manieren waarop computing de wereld kan veranderen. De huidige AI is beperkt. Het toepassen van getrainde modellen op nieuwe uitdagingen vereist een enorme hoeveelheid nieuwe gegevens en tijd. Mensen hebben AI nodig die verschillende vormen van kennis combineert, causale verbanden ontrafelt en zelf nieuwe dingen leert. Deze 404-pagina verkent een nieuwe mogelijkheid om machine learning en designpraktijk te combineren om het merkbewustzijn van IBM Research te vergroten.

Deze unieke 404-pagina is geïnspireerd op het idee van "Het Midden van Nergens". Het getal "404" geeft aan dat de webpagina niet bestaat, dus dit project creëert een omgeving waarin gebruikers zich verloren voelen in de wereld van internetdata en kunnen genieten van virtuele landschappen. Door een machine learning-model te trainen dat duizenden afbeeldingen combineert, creëert ontwerper Yijia Xie unieke en prachtige plekken die niet bestaan in de hele wereld of zelfs in het universum. Het zijn slechts landschappen gegenereerd door Kunstmatige Intelligentie.

Deze afbeeldingen en video's van niet-bestaande landschappen zijn gemaakt met behulp van een generatief tegenstellend netwerk (GAN). Dit is een type machine learning-model dat nieuwe inhoud kan genereren nadat het veel originele inhoud heeft gezien. In dit geval hebben we onze GAN duizenden afbeeldingen van landschappen van over de hele wereld laten zien, en het heeft deze buitenaards ogende beelden gegenereerd door aspecten van alles wat het heeft gezien te combineren.

Deze 404-pagina is ontwikkeld door Yijia Xie, Design Lead en Art Director, in samenwerking met IBM Research. Het project maakt gebruik van generatieve adversariële netwerken, machine learning en UI-design om een unieke gebruikerservaring te creëren. Het is ontwikkeld als een responsive website, zodat gebruikers van verschillende apparaten en schermformaten kunnen genieten van de betoverende landschappen die door de AI zijn gegenereerd.

Het ontwikkelen van deze 404-pagina bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het verzamelen van de juiste databases en het trainen van het machine learning-model was een complex proces. Yijia Xie heeft veel tijd en moeite gestoken in het testen en verfijnen van het model om unieke en prachtige resultaten te verkrijgen. Het resultaat is een verbluffende combinatie van technologie en design die de grenzen van de traditionele webervaring verlegt.

Deze 404-pagina is ontwikkeld in de periode van november 2021 tot februari 2022 in New York. Het is een resultaat van diepgaand onderzoek naar de merkidentiteit en focusgebieden van IBM Research. Het doel was om een ongekende gebruikerservaring te creëren die mensen het gevoel geeft dat ze de toekomst betreden.

Deze unieke 404-pagina heeft internationale erkenning gekregen en is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Website en Webdesign. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en technische kenmerken. Het ontwerp van Yijia Xie heeft indruk gemaakt met zijn technische kwaliteiten en artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met "Het Midden van Nergens" heeft Yijia Xie een unieke 404-pagina gecreëerd die de mogelijkheden van machine learning en design verkent. Het combineert kunstmatige intelligentie met visueel verbluffende landschappen om gebruikers een betoverende ervaring te bieden. Deze innovatieve benadering van webdesign opent nieuwe deuren voor de toekomst van AI en design.

Afbeeldingen: IBM Research/Yijia Xie


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yijia Xie
Afbeeldingscredits: IBM Research/Yijia Xie
Projectteamleden: Design Lead/Art Director: Yijia Xie
Projectnaam: Middle of nowhere
Projectklant: Yijia Xie


Middle of nowhere IMG #2
Middle of nowhere IMG #3
Middle of nowhere IMG #4
Middle of nowhere IMG #5
Middle of nowhere IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp