ZhenYue: Een Uniek Merk voor Gedroogd Voedsel

Een combinatie van traditioneel vakmanschap en eigentijds design

Als een van de kenmerkende traditionele ambachten in China, is het meest opvallende kenmerk van gedroogd voedsel dat het langzaam wordt gedroogd in de zon. Bij het ontwerpen van het nieuwe merklogo worden de traditionele vorm van de bamboezeef en het weefproces gecombineerd. De letters van de merknaam "z, h, e, n, y, u, e" zijn met elkaar verweven en verbonden, waardoor de rangschikking van elke letter lijkt op de verzameling van verschillende gedroogde voedingsmiddelen in de bamboezeef. Dit geeft de betekenis van de merknaam "ZhenYue" weer en benadrukt de mooie betekenis van "ZhenYue Selectie, Hoogwaardige Verzameling".

ZhenYue is een detailhandelaar in gedroogd voedsel met als doel de essentie van voedsel te herstellen. Om de nieuwe consumptie-ervaring van het bedrijf te versterken en de band tussen consumenten en het merk te versterken, is gekozen voor de kleur oranje als nieuwe merkstandaard. Deze kleur straalt het traditionele vakmanschap en de enthousiaste visuele taal van het product uit. Door de visuele combinatie van het nieuwe logo en de uitgebreide graphics heeft het geheel een sterke doordringende kracht, die eenduidig en stijlvol is en het consumentenvertrouwen verder versterkt.

Het nieuwe merklogo en de graphics worden toegepast op verschillende scènes, zoals visitekaartjes, badges, notitieboekjes, cadeauverpakkingen en canvastassen. Het proces omvat foliedruk en zeefdruk.

Het logo en het visuele systeem zijn ontworpen in vectorformaat, zodat ze geschikt zijn voor verschillende formaten van digitale en gedrukte media. Om fouten in de productie van items te voorkomen, is er een uitgebreide handleiding voor het merklogo opgesteld.

Het nieuwe merkidentiteit is ontworpen voor de verpakking van de detailhandel, verkooppunten, online winkels en reclame.

Het project begon in juni 2020 in Guangzhou en werd in september 2021 afgerond, ook in Guangzhou.

Er is diepgaand onderzoek gedaan naar het productieproces van traditioneel gedroogd voedsel. Daarnaast is de kennis en behoeften van gedroogd voedsel in het dagelijks leven van de stad en haar inwoners geanalyseerd. Dit heeft ons geholpen om de richting van de merkupgrade duidelijk te definiëren. We hebben de essentie van het merk opnieuw gedefinieerd, evenals de gedifferentieerde kenmerken, waarden, de persoonlijkheidsarchetype van het merk en het belangrijkste doel ervan. We hebben een ontwerpsysteem ontwikkeld dat zowel het algehele beeld van het merk als de unieke kenmerken van het product weergeeft.

De uitdaging van het werk lag in het feit dat het merk een breed scala aan gedroogde voedselproducten heeft, met honderden producten met ontwerpproblemen zoals vage labels, inconsistente verpakkingen en visuele inconsistentie in het algehele beeld. Daarom moet het nieuwe ontwerp van de beeldupgrade flexibel genoeg zijn om verschillende doelgroepen en categorieën te ondersteunen.

ZhenYue is een gedroogd voedsel detailhandelaar. Het nieuwe merklogo combineert op een unieke manier het traditionele vakmanschap van de bamboezeef en het weefproces. De letters van de merknaam zijn met elkaar verweven, waardoor het lijkt alsof verschillende gedroogde voedingsmiddelen in de bamboezeef worden verzameld. Dit weerspiegelt de betekenis van de merknaam ZhenYue.

Afbeeldingscredits: Guangzhou Cheung Ying Design Co., Ltd.

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guangzhou Cheung Ying Design Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: Guangzhou Cheung Ying Design Co., Ltd..
Projectteamleden: Creative Director: Zhiji Dong Designer: Lu Gu
Projectnaam: ZhenYue
Projectklant: Guangzhou Cheung Ying Design Co., Ltd.


ZhenYue IMG #2
ZhenYue IMG #3
ZhenYue IMG #4
ZhenYue IMG #5
ZhenYue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp