FM993 30th - Een Uniek Logo voor de 30e Verjaardag van 993 Music FM

Een Visueel Communicatie Ontwerp van Baoquan Luo en Zhiwei Lv

Inleiding:

Het logo van FM993 30th is een uniek ontwerp dat is gemaakt ter gelegenheid van de 30e verjaardag van 993 Music FM van Guangdong Radio en Television. Het logo is ontworpen door Baoquan Luo en Zhiwei Lv en richt zich op het radio-signaal als belangrijkste visuele element. Het naadloos integreren van de cijfers 993 en 30 in het radio-patroon symboliseert de 30 jaar van ontwikkeling van Music FM.

FM993 30th is een visueel communicatie ontwerp dat zich richt op het thema van een 30-jarige muzikale reis. Het logo combineert elementen van geluidsgolven, meteorenregens en notenbalken, terwijl de lay-out is geïnspireerd op radiale vuurwerkshows en geluidsgolven tijdens het reizen. De cijfers 993 en 30 zijn op een unieke manier geïntegreerd in de positieve en negatieve vormen van de graphics, wat resulteert in een tastbaar en virtueel visueel effect.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere logo's is de focus op het radio-signaal als symbool voor de muziek en de naadloze integratie van de cijfers 993 en 30 in het radio-patroon. Dit symboliseert de 30 jaar van ontwikkeling van Music FM en de voortdurende liefde voor muziek. Het logo is ontworpen om zowel van voren duidelijk en opvallend te zijn als van opzij een semi-circulaire, meerlaagse reliëfstructuur te tonen, waardoor het een sterke sculpturale uitstraling heeft met unieke artistieke en decoratieve waarde.

Het logo van FM993 30th is gemaakt van metaal, met een cilindrische vorm met een grote en een kleine kant die op een verplaatste maar ordelijke manier samensmelten. Afhankelijk van de specifieke gelegenheid kan ook acryl worden gebruikt. Het logo is helder en opvallend wanneer het van voren wordt bekeken en lijkt van opzij een halfcirkelvormig, meerlaags reliëf te zijn, waardoor het een sterke sculpturale uitstraling heeft met unieke artistieke en decoratieve waarde.

De interactie van het ontwerp is gebaseerd op het gebruik van rijke kleuren, eenvoudige patronen en duidelijke richting. Als icoon voor het 30-jarig jubileum moet het logo volgens de ontwerpers een positieve en feestelijke sfeer overbrengen. De elementen van trompetten en vuurwerk vormen de meest voorkomende feestartikelen en de overvloedige kleuren voorkomen eentonigheid in de uitdrukking van gevoelens.

Het ontwerp van FM993 30th begon in november 2020 en werd officieel in gebruik genomen in januari 2021. Het ontwerpteam heeft te maken gehad met uitdagingen, zoals het aanpassen van de budgetten, decoraties en modellen van offline activiteiten vanwege de uitbraak van de COVID-19-epidemie in 2020. Desondanks hebben ze extra ondersteunende elementen bedacht om de implementatie te vergemakkelijken en de promotieresultaten te verbeteren.

Het logo van FM993 30th is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Graphics, Illustration en Visual Communication Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

FM993 30th is een uniek logo dat de 30e verjaardag van 993 Music FM viert. Het ontwerp, gemaakt door Baoquan Luo en Zhiwei Lv, legt de nadruk op het radio-signaal als belangrijkste visuele element en integreert op een naadloze manier de cijfers 993 en 30 in het radio-patroon. Hiermee wordt de 30 jaar van ontwikkeling van Music FM geëxemplificeerd.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baoquan Luo
Afbeeldingscredits: Baoquan Luo
Projectteamleden: Designer: Baoquan Luo Zhiwei Lv Jiaming Feng
Projectnaam: FM993 30th
Projectklant: Baoquan Luo


FM993 30th IMG #2
FM993 30th IMG #3
FM993 30th IMG #4
FM993 30th IMG #5
FM993 30th IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp