Unieke Stempelillustraties van Bedreigde Dieren uit Yunnan

Een eerbetoon aan de biodiversiteit en milieubescherming

Als gevolg van moderne menselijke activiteiten staan veel zeldzame diersoorten op het punt van uitsterven. Wereldwijde klimaatverandering en natuurlijke rampen in de afgelopen jaren zijn een sterke waarschuwing aan de mensheid. Met het gebruik van deze postzegels hoopt men dat het menselijk medeleven voor bedreigde dieren en de natuur wordt opgewekt. Het ontwerp is geïnspireerd op Chinese poëzie.

Er zijn veel postzegels met dierenmotieven in China, maar dit is de eerste keer dat er postzegels zijn gewijd aan zeldzame dieren die endemisch zijn voor Yunnan. In 2021 vond de Internationale Topconferentie voor Biodiversiteitsbehoud plaats in Yunnan, China. Met dit ontwerp wil men het concept van milieubescherming van de Chinese overheid verspreiden en de wereld oproepen om zorg te dragen voor de aarde, ons thuis.

De ontwerpen zijn geïllustreerd door Sun Yi, Yao Xinnan en Yang Xiaoran, studenten van de Southwest Forestry University. De postzegels tonen verschillende bedreigde diersoorten die endemisch zijn voor Yunnan, zoals de Chinese witte dolfijn, de zwarte neushoorn en de Yunnan-goudmakaak. Deze dieren zijn symbolisch voor de rijke biodiversiteit van de regio.

De postzegels zijn gemaakt met behulp van moderne technologieën. De ontwerpen zijn eerst met de hand getekend en vervolgens elektronisch ingekleurd en geplateerd om de drukplaten te maken. Uiteindelijk worden ze gedrukt met behulp van offsetdruktechnieken. De afmetingen van de postzegels zijn 40 mm in lengte en 30 mm in breedte.

Deze unieke postzegels zijn niet alleen een eerbetoon aan de biodiversiteit van Yunnan, maar ook een oproep tot actie voor milieubescherming. Ze herinneren ons eraan dat we de verantwoordelijkheid hebben om onze natuurlijke omgeving te beschermen en bedreigde diersoorten te behouden.

Deze bijzondere postzegels zijn niet alleen een verzamelobject, maar ook een manier om bewustzijn te creëren en mensen aan te moedigen om betrokken te raken bij milieubescherming. Ze zijn een tastbare herinnering aan de kwetsbaarheid van onze planeet en de noodzaak om deze te beschermen voor toekomstige generaties.

De postzegels zijn een resultaat van een project dat begon in maart 2020 en eindigde in januari 2021 in Kunming, de hoofdstad van Yunnan. Het project werd uitgevoerd door studenten van de Southwest Forestry University in samenwerking met de Chinese overheid.

Deze unieke postzegels zijn een erkenning van de inspanningen van de ontwerpers en een viering van de biodiversiteit en milieubescherming. Ze zijn bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2022. Deze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en de positieve emoties die het oproept.

Met deze postzegels hopen de ontwerpers de boodschap van milieubescherming en het behoud van bedreigde diersoorten verder te verspreiden. Laten we samen zorg dragen voor onze planeet en de prachtige dieren die erop leven.

Image Credits: Illustrator Sun Yi, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WEIWEI ZHANG
Afbeeldingscredits: Image#1: Illustrator Sun Yi, 2020.
Projectteamleden: Sun Yi Yao Xinnan Yang Xiaoran
Projectnaam: Animal Deadee
Projectklant: WEIWEI ZHANG


Animal Deadee IMG #2
Animal Deadee IMG #3
Animal Deadee IMG #4
Animal Deadee IMG #5
Animal Deadee IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp