Inspiratie Seizoen: Een Dynamisch Ontwerp dat de Geschiedenis van een Fabriek Vastlegt

Een Unieke Visie van Chunyang Wang en Qianqian Yao

Inleiding:

Hangzhou Loft49, een voormalige chemische vezelfabriek die is omgetoverd tot een creatief ontwerppark, organiseert het eerste grootschalige ontwerpevenement genaamd "Inspiratie Seizoen". Dit evenement markeert de transformatie van de fabriek en viert de geschiedenis ervan. Chunyang Wang en Qianqian Yao hebben een uniek ontwerp gemaakt dat de essentie van Loft49 en de inspiratie achter het evenement vastlegt.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de geschiedenis van de fabriek en de transformatie ervan. Door middel van fotografie en technologische verwerking hebben de ontwerpers de realiteit van de ruimte waar de wol hing vastgelegd. Ze hebben de poster omgezet naar een statische staat, waarbij de blauwe wol symbool staat voor het verleden en de toekomst van de fabriek. Het dynamische deel van het ontwerp benadrukt de driedimensionale ruimte die bestaat uit wol. De beweging van de wol weerspiegelt het moment van inspiratie.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de verbinding tussen het verleden en het heden van de fabriek. Door gebruik te maken van wol als inspiratiebron, symboliseert het ontwerp de transformatie van Loft49. Het herinnert aan de geschiedenis van de fabriek en brengt nieuwe ideeën naar voren tijdens het "Inspiratie Seizoen" evenement.

De realisatie van dit ontwerp vereiste geavanceerde technologieën. De poster werd gefilmd met behulp van Blackmagic en slide rails, waardoor een verticaal 4K-scherm werd gecreëerd. Vervolgens werd de afbeelding bewerkt en werden kleurcorrecties en compositie uitdagingen aangepakt. Het uiteindelijke resultaat was een statische en dynamische poster die de essentie van het ontwerp perfect weergeeft.

De interactie met dit ontwerp is een visuele reis. Bij het bekijken van de poster wordt de kijker meegenomen door een reeks draaiende lijnen die plotseling transformeren naar een platte poster. Tijdens dit proces worden de blauwe wol, de ruimtelijke sensatie en een verrassend element ervaren. Uiteindelijk wordt de inhoud onthuld en kunnen bezoekers de betekenis van het ontwerp begrijpen en hun eigen associaties en inspiratie genereren.

Het "Inspiratie Seizoen" ontwerp is gemaakt in Hangzhou, China, in augustus 2022. Het heeft veel positieve feedback ontvangen tijdens het forum, wat heeft bijgedragen aan nieuwe inzichten in grafisch ontwerp en dynamisch design.

Chunyang Wang en Qianqian Yao hebben met dit ontwerp een nieuwe mogelijkheid gecreëerd voor dynamisch grafisch ontwerp. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Grafisch Ontwerp, Illustratie en Visuele Communicatie in 2023. Deze prijs erkent de creatieve en ingenieuze aard van het ontwerp en de bijdrage ervan aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Het "Inspiratie Seizoen" ontwerp is een eerbetoon aan de geschiedenis van Loft49 en een inspiratiebron voor de toekomst. Het brengt de transformatie van een oude fabriek op een unieke en dynamische manier tot leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chunyang Wang
Afbeeldingscredits: Chunyang Wang
Projectteamleden: Chunyang Wang Qianqian Yao
Projectnaam: Inspiration Season
Projectklant: Chunyang Wang


Inspiration Season IMG #2
Inspiration Season IMG #3
Inspiration Season IMG #4
Inspiration Season IMG #5
Inspiration Season IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp