Nest: Een Unieke Beleving in Tandheelkundige Zorg

Ontwerper Pao-Chieh Chou creëert een serene en organische ruimte voor een tandheelkundige kliniek

In een hoek van een uniek gebouw bevindt zich een tandheelkundige kliniek als geen ander. Ontworpen door Pao-Chieh Chou, is deze kliniek, genaamd 'Nest', een meesterwerk van licht, ruimte en natuurlijke materialen. Het ontwerp is geïnspireerd op het beeld van een nest, wat resulteert in een rustgevende en organische omgeving voor zowel patiënten als personeel.

De locatie van de kliniek, in de hoek van een bijzonder gebouw, bood de ontwerper de mogelijkheid om de ruimte optimaal te benutten. Grote ramen van vloer tot plafond aan de ingang en een naar voren verplaatste trap maximaliseren het 270-graden lichtvoordeel. Het ronde en elegante uiterlijk van het gebouw, gecombineerd met de functionaliteit van het nabijgelegen winkelgebied en het grote aantal voetgangers, droegen bij aan het nestachtige concept van het project.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere tandheelkundige klinieken, zijn de unieke driedimensionale rondingen en de keuze van materialen. De ontwerper gebruikte CNC-ponsen, rangschikken en assembleren om elke curve uniek te maken. De interieurs zijn gedomineerd door een lichte beige kleur, met minerale verf met delicate texturen die de organische rondingen van elke muur creëren. De handgemaakte textuur van de verf geeft het een vlekkeloze textuur die vergelijkbaar is met menselijke huid, waardoor de ruimte ademt en een rustige sfeer creëert.

De bouwmaterialen die voor het project zijn gebruikt, omvatten massief hout, kiezelstucwerk, rotan, glas, minerale verf, houtwerk, gedroogde bloemen en licht cement. De kleurenschema is gebaseerd op de concepten 'natuurlijk' en 'puur'. Het lichte cement, dat vrij is van deeltjes, drukbestendig en mat, wordt gebruikt om naadloze vloeren te creëren met een lichte beige minerale coating om het plafond, de vloer en de muren te uiten.

De kliniek heeft een totale oppervlakte van 280,9 vierkante meter, met een receptie, een wachtruimte, een basisbehandelingskliniek en een geavanceerde behandelingskliniek op de tweede verdieping. De ontwerper heeft de trap en binnenmuren veranderd op basis van structurele veiligheid om het licht te maximaliseren en de aandacht van voorbijgangers te trekken. Tegelijkertijd wilde de ontwerper dat bezoekers de kamer binnenkwamen om te genieten van een gezellige sfeer en een comfortabele behandelervaring te beginnen.

De uitdagingen van het project waren onder andere het voltooien van 280,9 vierkante meter commerciële ruimte in een zeer korte tijd. De ontwerper moest bijzondere aandacht besteden aan de naadloze vloer, de driedimensionale rondingen en de verandering van de positie van de trap. Ondanks deze uitdagingen, heeft de ontwerper erin geslaagd om een unieke en serene ruimte te creëren die de tandheelkundige ervaring transformeert.

Deze unieke benadering van tandheelkundig ontwerp heeft erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PAO-CHIEH CHOU
Afbeeldingscredits: Yuanpei interior Decoration Co., Ltd.
Projectteamleden: PAO-CHIEH CHOU
Projectnaam: Nest
Projectklant: PAO-CHIEH CHOU


Nest IMG #2
Nest IMG #3
Nest IMG #4
Nest IMG #5
Nest IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp