De Unieke Schoonheid van "Fun Wooden Sentiment"

Ontworpen door Li Wei-Fan en Kuo Yi-Hsuan

Deze bekroonde interieurontwerpen combineren de eenvoud en elegantie van de Japanse Muji-stijl met innovatieve ontwerpelementen en functionele oplossingen.

De eigenaren van het huis verlangden naar een rustige en eenvoudige levensstijl. Ze hadden een voorkeur voor de primitieve, elegante, conservatieve maar warme Japanse Muji-stijl. Daarom is er naast houtbewerking voor de binnenhuisdecoratie en het meubilair, ook een klassieke Japanse sfeer in het ontwerp verwerkt. Het donkergekleurde 3D-frame van de televisiewand doet denken aan een torii, een traditioneel Japans poortje, en brengt de oprechte wens voor een veilig thuis over.

"Fun Wooden Sentiment" is een ontwerp voor een eengezinswoning. Het omvat functionele ruimtes zoals een hal, woonkamer, eetkamer, keuken, drie slaapkamers, twee badkamers en een verhoogde recreatieruimte. Het ontwerp is gebaseerd op de tv-muur in de woonkamer als centrale as. Een groot oppervlak van hout definieert de openbare en privégedeeltes en integreert de circulatieopeningen die naar de hoofdslaapkamer leiden.

Een op maat gemaakte L-vormige eettafel vervangt de standaard eettafel in de eetruimte tussen de hal en de woonkamer. Voor het aanrecht zijn geïmporteerde dunne tegels met hoge hardheid, nul poriën en prachtige patronen geselecteerd. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de scherpe hoeken van verschillende binnenkasten en tafelbladen in de slaapkamers afgerond om letsel te voorkomen.

De ontwerpen van de plafonds in de woonkamer en de eetkamer zijn ingenieus. Het eerste is geïntegreerd met airconditioning en licht, terwijl het tweede de aandacht trekt met gekruiste houten balken, die fungeren als een onzichtbaar medium dat de ruimtes scheidt.

De flexibele toepassing van natuurlijke symbolen in dit project geeft de kijker niet alleen een wilde verbeelding, maar is ook de ideale benadering om een aangename gebruikerservaring te creëren. Bijvoorbeeld, het bergvormige hoofdeinde in de hoofdslaapkamer komt overeen met het schuine plafond, dat verder is geïntegreerd met de ingang naar de badkamer. Bovendien zijn de twee kinderkamers gebaseerd op de kleurthema's blauwgrijs en groengrijs, waar wandrekken in de vorm van bosbomen of strandhuizen op de muren zijn gedecoreerd, waardoor de kinderlijke lol verandert in ingenieuze uniciteit.

"Fun Wooden Sentiment" heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022 gewonnen. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Weifan Li Interior Design
Afbeeldingscredits: LI, WEI-FAN
Projectteamleden: LI,WEI-FAN KUO,YI-HSUAN
Projectnaam: Fun Wooden Sentiment
Projectklant: Weifan Li Interior Design


Fun Wooden Sentiment IMG #2
Fun Wooden Sentiment IMG #3
Fun Wooden Sentiment IMG #4
Fun Wooden Sentiment IMG #5
Fun Wooden Sentiment IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp