Yiheng Investment Management: Innovatie in Kantoorontwerp

Ontwerper Pengfei Hu creëert een grensvervagende werkruimte

In de nieuwe kantoorruimte van Yiheng Investment Management heeft ontwerper Pengfei Hu een harmonieuze balans tussen vorm en functie gerealiseerd, geïnspireerd door het element water.

De ontwerpinspiratie voor het kantoor van Yiheng Investment Management is ontleend aan water, de bron van alle groei. Dit concept is vertaald in een ruimtelijke ervaring die de waardegroei en de opstijging van het bedrijf symboliseert. De circulatie binnen de ruimte ontvouwt zich als de samenvloeiing van rivieren, waarbij water, met zijn flexibiliteit en kneedbaarheid, continuïteit en symboliek in de ruimte brengt. Dit resulteert in een atmosfeer waar rust en stroming centraal staan, waardoor ook de werkzaamheden van de mensen binnen deze ruimte een natuurlijke flow krijgen.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de afwijking van de traditionele kantoorindeling met duidelijke zones. Pengfei Hu en zijn team hebben een multifunctionele ruimte gecreëerd waarin grenzen vervagen. Mensen bewegen zich vrijelijk en werken effectief in verschillende ruimtes, wat niet alleen een esthetische ervaring biedt maar ook de verbeelding prikkelt.

De realisatietechnologie van het ontwerp is bijzonder innovatief. De gebogen elementen in de entreehal zijn verweven in elke hoek van de ruimte. Het grote ronde plafond, gecombineerd met lichtgevende vormen, doet denken aan een ruimteschip dat door de sterren navigeert. De LED-achtergrondwand, samen met de druppelvormige lichtstrips aan weerszijden, symboliseert de digitalisering en globalisering van het bedrijf in het informatietijdperk. Het is alsof een ster op aarde is gevallen en iedereen die hier komt en gaat verlicht en raakt.

Met een totale oppervlakte van 660 vierkante meter, is het project technisch gezien een meesterwerk. De showroom en de onderhandelingsruimte zijn gescheiden door deels gematteerd glas, wat zorgt voor natuurlijke lichtinval en een uitbreiding van het zicht. De showroom combineert een trapsgewijs plafond met ringvormige hanglampen en een ovale vergadertafel, wat de ruimtelijke beleving versterkt.

De interactie met het ontwerp is ook doordacht. De kronkelende en vloeiende vorm van de bovenlichten past bij de golvende en zijdeachtige muren, waardoor mensen zich voelen alsof ze op een boot zitten die over een meer vaart, op zoek naar nieuwe horizonten.

Ontworpen in juni 2022 en voltooid in december 2022 in Zhejiang, China, is dit project een voorbeeld van hoe moderne kantoorruimtes kunnen transformeren. Het onderzoek van de ontwerper naar de samensmelting van Oosterse symboliek en moderne kantooromgevingen heeft geleid tot een ruimte die zowel esthetisch als functioneel is, en die een visie van schoonheid en vooruitgang voor het bedrijf biedt.

De grootste uitdagingen lagen in het waarborgen van de dagelijkse kantoorbehoeften binnen een dynamisch ontwerp. De plafondvormen zijn gecombineerd met lichtstrips die de werkruimtes visueel verbinden met andere delen van het kantoor. In de ruimtelijke planning heeft de ontwerper functionele zones en achtergrondvormen zodanig ingedeeld dat de werkruimtes naadloos overgaan in de dynamische lijnen van de ruimte, waardoor de ruimte open blijft maar toch voldoende privacy biedt.

Het ontwerp van Yiheng Investment Management is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor topontwerpen die uitmuntendheid en innovatie tonen. Deze prijs onderstreept de technische bekwaamheid en artistieke vaardigheid van het ontwerp, dat positieve gevoelens, verbazing en verwondering oproept.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pengfei Hu
Afbeeldingscredits: Pengfei Hu
Projectteamleden: Pengfei Hu
Projectnaam: Yiheng Investment Management
Projectklant: Cerf Palais Design


Yiheng Investment Management IMG #2
Yiheng Investment Management IMG #3
Yiheng Investment Management IMG #4
Yiheng Investment Management IMG #5
Yiheng Investment Management IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp