Wuhan UI: Een Symfonie van Geluid en Ruimte

Yu Studio's bekroonde ontwerp dat de unieke watercultuur van Wuhan viert

In een eerbetoon aan de unieke watercultuur van Wuhan, heeft Yu Studio een ruimte gecreëerd die een aangenaam geluid uitstraalt dat bezoekers aan water doet denken. Het idee is om geluidskunst te integreren in een ruimtelijke expressie. Geluid en ruimte vormen het raamwerk van het ontwerpconcept. Geluid wordt geïntegreerd in de context van hedendaagse kunst en geluidssporen zijn onzichtbaar verweven en gemengd in de ruimte, zodat bezoekers rondlopen alsof ze zich in een geluidsveld bevinden, interactie hebben met de kunstinstallaties in de ruimte en de emoties van de hele ruimte in beweging zetten.

Wuhan, een stad die op het oppervlak van rivieren en meren drijft, heeft Yu Studio geïnspireerd tot het ontwerp van het Wuhan UI project. De ontwerpers hebben zich laten leiden door het element 'water' en hebben samengewerkt met de muzikant Ouge om een uniek muziekstuk voor deze ruimte te creëren.

Het unieke aan het Wuhan UI project is de combinatie van een stabiel gebouw met onstabiele spiegelbeelden waar de hangbrug doorheen loopt. De instabiliteit van de hangbrug en het zwaaien van het doorboorde koper geven mensen een dromerig gevoel. De gebruikte materialen zijn onder andere artistiek lakwerk, decoratieve baksteen, kleurenfilm, kunststeen met houtnerf en pan DOMO vloer.

De interactie met het ontwerp gebeurt door het luisteren naar het geluid tijdens het opgaan van de trap vanuit de gang. Bezoekers kunnen ook de trap in de doos "bekijken", de bronzen spiegel op de vloer, en de hangende steen die samen een complete kunstinstallatie vormen met een speciale kunstomgeving. Het licht verduistert hier, en de reflectie in de spiegel lijkt op het oppervlak van een waterpoel, wat mensen aantrekt om te stoppen en hun wazige omgeving te voelen.

Het project begon in oktober 2019 in Wuhan en werd voltooid in november 2020. Het ontwerpteam bestond uit interieurontwerpers Zhen Lyu en Jin Feng, en soft decoratie ontwerpers Yue Wang en Yuanyuan Peng.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was het creëren van een gevoel van beweging in de ruimte op de tweede verdieping, terwijl het water op de eerste verdieping een gevoel van extreme rust uitdrukt. De tweede verdieping is verbonden met de eerste verdieping. De regelmatige ramen en muren scheiden de ruimte in een reeks continue beelden, die de warme, delicate en romantische scènes van lente, rivier, bloem, maan en nacht in de traditionele Chinese stijl uitbeelden.

Wuhan UI heeft de zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu Studio
Afbeeldingscredits: Ting Wang
Projectteamleden: Interior Designer: Zhen Lyu Interior Designer: Jin Feng Soft Decoration Designer: Yue Wang Soft Decoration Designer: Yuanyuan Peng
Projectnaam: Wuhan UI
Projectklant: Yu Studio


Wuhan UI IMG #2
Wuhan UI IMG #3
Wuhan UI IMG #4
Wuhan UI IMG #5
Wuhan UI IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp