Guomaofu: Een Poëtische Fusie van Traditionele en Moderne Landschapsarchitectuur

U.P. Space Landscape Design presenteert een unieke residentiële demonstratie van Chinese esthetiek en modern landschapsontwerp

Guomaofu, een project van U.P. Space Landscape Design, is een adembenemende combinatie van traditionele Chinese esthetiek en moderne landschapsarchitectuur. Het project, dat een Gouden A' Landscape Planning and Garden Design Award won in 2022, biedt een unieke kijk op residentiële landschapsarchitectuur.

De inspiratie voor Guomaofu kwam voort uit het idee om een poëtische en pittoreske ruimte te creëren die een nieuwe oriëntaalse stijl in het ontwerp injecteert en de context van de Chinese traditionele esthetiek verspreidt. Het combineert het natuurlijke landschap van beroemde bergen en rivieren met het keizerlijk paleis met strikte etiquette. Het toont de culturele aspiraties van moderne Chinese bewoners die "de grote scènes zijn sprakeloos en onopvallend".

Guomaofu onderscheidt zich door zijn diepe culturele oorsprong van de koninklijke tuin en zijn unieke concept van modern landschap. Het erft de elegante en natuurlijke smaak van Jiangnan-tuinen, maar benadrukt ook de as, benadrukt symmetrie, richt zich op de relatie tussen meester en ondergeschikte, en toont het koninklijke tuinkarakter van grootsheid, adel en elegantie. Onder het voorbehoud van redelijke functie en structuur, wordt er aandacht besteed aan de presentatie van het vierseizoenenlandschap.

De realisatie van het ontwerp omvat twee rijen welkomstbomen in het zwembad die aan beide zijden van de asweg zijn opgesteld, versierd met wit marmer, met groene kleur, kabbelend water en lineaire stroomlijnruimte. De weg slingert langs het water, met een kronkelend pad dat ver weg gaat. Buiten tafels en stoelen zijn opgezet aan de waterkant voor bewoners om een dutje te doen. Men kan ook de tuin bezoeken langs de weg, kijkend naar het water en genietend van de bloemen.

De totale oppervlakte van dit project is 7650 vierkante meter, inclusief 5050 vierkante meter landschap. Het project begon in april 2020 en eindigde in oktober 2020 in Tangshan, Hebei, China.

De uitdagingen van het project waren onder meer het creëren van een duidelijk gevoel van thuiskomstritueel en aandacht voor privacy en veiligheid. Daarom integreert het ontwerp humanisering, het kronkelende pad van de natuurlijke tuin, het natuurlijke watersysteem, de romantische tuin in het gemeenschapsleven. Het leert van de koninklijke tuinen van de Ming- en Qing-dynastieën, aan de ene kant absorbeert het de natuurlijke tuiniertechnieken van Jiangnan-tuinen, en aan de andere kant blijft het strikte etiquette en nobele temperament uitdrukken.

Guomaofu is meer dan alleen een residentieel landschapsproject. Het is een viering van de Chinese cultuur, een fusie van traditionele en moderne landschapsarchitectuur, en een bewijs van de innovatieve benadering van U.P. Space Landscape Design. Met zijn unieke combinatie van esthetiek en functionaliteit, is Guomaofu een voorbeeld van hoe landschapsarchitectuur kan bijdragen aan het creëren van een leefbare, hoopvolle en toeristische omgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: U.P.Space Landscape Design
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Huang Pengcheng, Tangshan Guomaofu Residential Demonstration Landscape, 2021 Image #2: Photographer Huang Pengcheng, Tangshan Guomaofu Residential Demonstration Landscape, 2021 Image #3: Photographer Huang Pengcheng, Tangshan Guomaofu Residential Demonstration Landscape, 2021 Image #4: Photographer Huang Pengcheng, Tangshan Guomaofu Residential Demonstration Landscape, 2021 Image #5: Photographer Huang Pengcheng, Tangshan Guomaofu Residential Demonstration Landscape, 2021
Projectteamleden: Zou Yubo, Wang Ming, Tan Binjie, Lin Zhangyi, Huang Jing, Liu Lun, Li Shuo, Song Bowen, Xin Guangyu, Chen Shuzhen
Projectnaam: Tangshan Guomaofu
Projectklant: U.P.Space Landscape Design


Tangshan Guomaofu IMG #2
Tangshan Guomaofu IMG #3
Tangshan Guomaofu IMG #4
Tangshan Guomaofu IMG #5
Tangshan Guomaofu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp