Xanadu: Een Groene Oase in de Stad

Een Uniek Landschapsontwerp door Hsu Fu Chu

Inleiding:

Het landschapsontwerp Xanadu, gecreëerd door Hsu Fu Chu, is geïnspireerd op het concept van het leven in het bos en biedt een groene ruimte in een bruisende stad. Dit unieke project maakt gebruik van de kenmerken van een kleine ruimte om een ongekende ervaring te creëren. Met een overvloed aan groen en een focus op duurzaamheid, biedt Xanadu een rustige en vredige omgeving te midden van de drukte van de stad.

Body:

De Xanadu-wijk heeft twee ingangen die aansluiten op smalle wegen in het zuidoosten van de stad. Om rekening te houden met de beperkte ruimte bij de ingang van de wijk, heeft de ontwerper een grote groene ruimte naast de gebouwen gereserveerd. Deze groene ruimte, bedekt met heuvels vol groene planten, creëert een prachtig uitzicht vanaf de straat en versterkt de essentie van de architectuur. Het lijkt bijna alsof het gebouw is ingelijst door gras en omgeven wordt door een canvas van wolken.

De interactie tussen het ontwerp en de omgeving is een belangrijk aspect van Xanadu. Het ontwerpplan is eenvoudig en natuurlijk, met als doel de impact van de ontwikkeling op het landschap te minimaliseren. De brede stoep tussen de wijk en de weg is beplant met diverse bomen en voorzien van meubilair dat past bij het lokale culturele imago en concept. Dit creëert een aangename loopruimte waar bewoners van kunnen genieten.

Een van de hoogtepunten van Xanadu is de verborgen fontein in de binnenplaats. Deze fontein spuit op onregelmatige tijdstippen water, waardoor een dynamisch landschap ontstaat. Het fungeert als een ontmoetingsplek voor de bewoners van de wijk en biedt tevens een speelplaats met aangrenzende groene ruimte.

Om de microklimaat te optimaliseren, wordt er gebruik gemaakt van een waternevel die de temperatuur aangenaam reguleert. Bij de bouw van de gebouwen stond duurzaamheid centraal. Er is gekozen voor groene materialen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van constructie.

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerp van Xanadu was het gebruik van gerecycled water. Door het toepassen van permeabele en recyclebare technieken wordt het milieu beschermd en wordt de luchtcirculatie verbeterd. Hierdoor wordt de impact van het stedelijke hitte-eiland verminderd en wordt het milieu beschermd.

Conclusie:

Xanadu is een uniek landschapsontwerp dat een groene oase creëert in het hart van de stad. Met zijn focus op duurzaamheid, groene ruimtes en interactie met de omgeving, biedt Xanadu een rustige en vredige leefomgeving voor de bewoners. Het ontwerp is erkend met de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp in 2020. Het is een goed ontworpen, praktisch en innovatief project dat voldoet aan professionele en industriële eisen. Xanadu draagt bij aan een betere wereld en zorgt voor voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsu Fu Chu
Afbeeldingscredits: Hsu Fu Chu
Projectteamleden: Hsu Fu Chu
Projectnaam: Xanadu
Projectklant: Hsu Fu Chu


Xanadu IMG #2
Xanadu IMG #3
Xanadu IMG #4
Xanadu IMG #5
Xanadu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp