De Tuin van de Ringen: Een Liefdesverhaal Gevangen in Landschapsarchitectuur

Fernando Pozuelo's Meesterwerk van Residentiële Tuinontwerp

In de wereld van landschapsarchitectuur is er een project dat zich onderscheidt door zijn unieke vermogen om een liefdesverhaal te vertellen door middel van design. De Tuin van de Ringen, ontworpen door Fernando Pozuelo, is een fascinerende plek die tot leven komt door organisch ontwerp, verborgen wiskunde, handgemaakte natuurlijke materialen en exotische flora.

De inspiratie voor dit project kwam van de wens van de klant om hun liefdesverhaal te vereeuwigen, geïnspireerd door de mythe van Ulysses en Penelope. Het resultaat is een ontwerp dat de verbinding tussen universele liefde op aarde en binnen het universum tot uitdrukking brengt, waarbij elementen zoals water en aarde worden verbonden met de kosmos en sterrenbeelden.

Wat dit ontwerp onderscheidt, is de aardse gevoel dat groeit en culmineert in een pure universele liefde. De tuin is een plaats vol schoonheid die tot uitdrukking komt door allegorische vormen, schelpen, dieren en mythologische wezens, die zich ontvouwen in een surrealistisch landschap. Het ontwerp van de tuin reageert op een wiskundige synchronie, waarbij het gouden punt van de tuin een relatie weeft tussen de Kosmos en een firmament van sterrenbeelden die in de grond zijn geplaatst.

De realisatie van dit ontwerp vereiste een integrale aanpak. Originele gevels, de fontein en het hekwerk werden gerestaureerd, terwijl er in de bestrating lichten werden ingebed die het patroon van de Melkweg weergeven. Daarnaast werden er met de hand geweven pergola's met schelpvormige patronen geïntegreerd die mistsystemen en domotica-technologie bevatten. De bodem van het zwembad is bedekt met parelmoer tegels, en een blauw hart verbergt een mobiele vloer die kan oprijzen als een podium.

De tuin heeft een totale oppervlakte van 268 vierkante meter. De flora die in de tuin is geïntegreerd, omvat onder andere olijfbomen, verbena boreanensis, cornus alba, hakonecloa sp, canna generalis, trachelospermum jasminoides (jasmijnster), groene en paarse heuchera, clemantis, erigeron karvinskianus, carez oshimensis, vaste planten, trachicarpus fortunei (palmbomen) en gras.

De interactie met dit ontwerp is een 360-graden landschapservaring. Het ontwerp nam een integrale benadering van de tuin, rekening houdend met de behoeften van de klant en de geografische locatie. De transformatie vond plaats toen kunstwerken in de tuin werden geïntegreerd en het energieniveau naar een andere dimensie werd getild.

De uitdagingen van dit ontwerp lagen in het duidelijk verenigen van een abstracte en fantasiewereld met een aardse ervaring. De tuin moest vol zitten met complexiteit, maar tegelijkertijd functioneel en gezinsgericht zijn. Historische factoren zijn gegraveerd in het ontwerp en worden uitgebeeld in verschillende kunstwerken, evenals de daadwerkelijke grond en muren van de tuin.

De Tuin van de Ringen is een eerbetoon aan een liefdesverhaal door het tot leven brengen van een fascinerende plek. Door zijn gedetailleerde en complexe ontwerp doet het dat door middel van organisch ontwerp, verborgen wiskunde, handgemaakte natuurlijke materialen en exotische flora. Dit aardse gevoel van creatie groeit en culmineert in een pure universele liefde die de plek overspoelt en zich in elk detail uitdrukt.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Landscape Planning and Garden Design Award in 2023, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken van de industrie en competente technische kenmerken, bieden ze voldoening en positieve gevoelens, en dragen ze bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fernando Pozuelo
Afbeeldingscredits: Luis Benolier Jorge Gil Variopinto productions
Projectteamleden: Fernando Pozuelo
Projectnaam: Rings
Projectklant: Fernando Pozuelo


Rings IMG #2
Rings IMG #3
Rings IMG #4
Rings IMG #5
Rings IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp