Cloud Mansion: Een Moderne Minimalistische Landschapsontwerp

Een Oase van Licht, Rust en Transparantie

Inleiding

Cloud Mansion, ontworpen door Jiayuan Zhang en Zhi Cheng, is een adembenemend landschapsontwerp dat de essentie van wolken vastlegt: lichtheid, zuiverheid, zwevend en transparantie. Met behulp van verschillende materialen en kleuren, creëert dit ontwerp een rustige en lichte ruimte die harmonieus samensmelt met de natuurlijke omgeving.

Cloud Mansion is een modern minimalistisch landschapsontwerp dat een geïntegreerde zakelijke lusbeweging creëert op een beperkte ruimte van 5080 vierkante meter, terwijl de privacy van de binnenruimte behouden blijft. Door gebruik te maken van ruimteverdelingstechnieken, wordt transparantie en een zachte overgang gegarandeerd, wat resulteert in een onafhankelijke sfeer en emotionele waarde.

Ontwerp

Het ontwerpteam heeft op elke grens een boxruimte bedacht, voor tentoonstellingen of rust. Deze boxen echoën met het hoofdgebouw in het midden en voegen plezier toe aan het ontwerp. Verschillende wanden, zoals verplaatste wanden, uitgeholde wanden en transparante blokken, worden gebruikt om de dimensie van de omheiningsgrenzen te verduidelijken. Ultra-wit glas, donkergrijs transparant glas en regenboogglas worden gebruikt om te voldoen aan de behoeften van verschillende hoeken en doorlaatbaarheid. Het grootste deel van de ruimte wordt ingenomen door waterlandschappen, waarbij het kalme wateroppervlak, met een zwarte marmeren basis, de lucht weerspiegelt als een spiegel en een rustige sfeer creëert.

Locatie en Tijdlijn

Het project begon in april 2020 in Lishui en werd voltooid in november 2020, ook in Lishui. Het ontwerpteam heeft intensief onderzoek gedaan om aan de eisen van de eigenaar te voldoen. Ondanks de beperkte ruimte wilden ze een visueel open ontwerp creëren dat interne en externe uitzichten mogelijk maakt, terwijl ze tegelijkertijd een rustige sfeer en een gevoel van kwaliteit binnenin waarborgen.

Uitdagingen en Beloningen

Het beschikbare terrein voor het demonstratiegebied was erg klein en voldeed niet volledig aan de eisen van de eigenaar. Het ontwerpteam stond voor de uitdaging om een balans te vinden tussen functionaliteit en esthetiek, ruimtelijke kenmerken en commerciële waarde. Uiteindelijk werd een zekere mate van commerciële openheid opgeofferd om de integriteit en onafhankelijkheid van de locatie te waarborgen. Het ontwerpteam slaagde erin om een complete commerciële migratielijn te creëren, terwijl de interne ruimtes zo privé en ongestoord mogelijk bleven.

Cloud Mansion is bekroond met de prestigieuze Zilveren A' Design Award in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp in 2021. Dit ontwerp is erkend vanwege zijn uitstekende expertise, innovatie en artistieke vaardigheden. Het creëert een opmerkelijk niveau van excellentie en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Cloud Mansion is niet alleen een landschapsontwerp, maar een oase van licht, rust en transparantie. Het vangt de essentie van wolken op een unieke en verfijnde manier, en creëert een harmonieuze omgeving die zowel rustgevend als inspirerend is.

Beeldcredits: Fotograaf Wang Xiao, Cloud Mansion, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiayuan Zhang
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Wang Xiao, Cloud Mansion, 2020. Image #2: Photographer Wang Xiao, Cloud Mansion, 2020. Image #3: Photographer Wang Xiao, Cloud Mansion, 2020. Image #4: Photographer Wang Xiao, Cloud Mansion, 2020. Image #5: Photographer Wang Xiao, Cloud Mansion, 2020.
Projectteamleden: Jiayuan Zhang Zhi Cheng Kailing Xu
Projectnaam: Cloud Mansion
Projectklant: Jiayuan Zhang


Cloud Mansion IMG #2
Cloud Mansion IMG #3
Cloud Mansion IMG #4
Cloud Mansion IMG #5
Cloud Mansion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp