Oosterse Tuin: Een Meesterwerk van Landschapsontwerp

Een Ontwerp van Hsu Fu Chu

Inleiding

De roestvrijstalen sculptuur Water Cloud creëert verschillende reflecties en wekt verschillende interactieve gevoelens op, afhankelijk van de kijkhoek. Hiermee wordt de diepgang van de sentimentele vreugde en ruimtelijke ervaring benadrukt.

De Oosterse Tuin, ontworpen door Hsu Fu Chu, is een uniek project dat de vaardigheden van oosterse tuinarchitectuur omvat. Met zijn gelaagdheid, omlijstende landschappen, omwegen en spel van licht en schaduw, benadrukt dit ontwerp het verkeerspatroon met een overgangszone bij de ingang van de gemeenschap. Deze zone heeft het conceptuele beeld van een kronkelend pad dat leidt naar een afgelegen plek, waardoor de privacy van de bewoners wordt gewaarborgd en tegelijkertijd een intrigerend verkeerspatroon ontstaat.

Unieke Kenmerken

De Oosterse Tuin maakt gebruik van prachtige vloer-tot-plafondramen die als juwelen schitteren. De reflecties van de sculptuur lijken boven het water te zweven en met zijn onregelmatige omlijsting en veranderingen van verticale objecten creëert het niet alleen een uitgestrekt landschap bij het zwembad en een ruimtelijk gevoel binnen, maar ook een artistieke sfeer die doet denken aan een kunstmuseum.

Interactie en Functionaliteit

De ontwerpelementen, waaronder licht en schaduw, verbeelding en werkelijkheid, en kenmerkende wanden, creëren een gelaagd visueel effect. De grote vloer-tot-plafondramen in de hal en de weerspiegeling van het witmarmeren beeld "lichtkubus" buiten het gebouw zorgen voor een denkbeeldige dialoog tussen binnen- en buitenruimte. Met behulp van de verkeersstromen kunnen mensen de kunstelementen in de ruimte ervaren, die verschillende scènes biedt op verschillende plaatsen.

Onderzoek en Uitdagingen

De Oosterse Tuin is ontworpen met het oog op een ecologisch leefgebied dat vriendelijk is voor levende wezens. Het concept van een ecologisch eiland verbindt naadloos met nabijgelegen ecologische parken en bevordert de biodiversiteit door middel van geïntegreerde habitats en verticale tuinen, waardoor de mogelijkheden voor biologische migratie toenemen.

De uitdaging bij dit ontwerp was het kweken van inheemse bomen die geschikt zijn voor het zuiden van Taiwan. Het toevoegen van kunstwerken aan de openbare ruimte draagt bij aan de artistieke sfeer. De elegante pergola's en diverse planten verfraaien de omgeving met prachtige uitzichten, frisse bries en zonlicht. Het rustgevende zwembad in de voortuin zorgt voor een aangenaam microklimaat en vermindert het effect van het stedelijke hitte-eiland.

Awards en Erkenning

De Oosterse Tuin heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. Het ontwerp wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

De Oosterse Tuin is een meesterwerk van landschapsontwerp dat de schoonheid van de oosterse tuinarchitectuur combineert met moderne elementen. Met zijn unieke kenmerken en aandacht voor detail biedt dit ontwerp een betoverende ervaring voor bewoners en bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsu Fu Chu
Afbeeldingscredits: Hsu Fu Chu
Projectteamleden: Hsu Fu Chu
Projectnaam: Eastern Garden
Projectklant: Hsu Fu Chu


Eastern Garden IMG #2
Eastern Garden IMG #3
Eastern Garden IMG #4
Eastern Garden IMG #5
Eastern Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp