Evergreen: Een Duurzaam Landschapsontwerp

Een Ontwerp van Hsu Fu Chu

Inleiding

Het landschapsontwerp Evergreen, gemaakt door Hsu Fu Chu, is een innovatief project dat de schoonheid van groen combineert met duurzaamheid. Door gebruik te maken van evergreen planten en slimme ontwerptechnieken, biedt dit ontwerp niet alleen een esthetisch aantrekkelijke omgeving, maar ook tal van voordelen voor het milieu en de gemeenschap.

Evergreen is geïnspireerd door de wens om de onderhouds- en beheerkosten van openbare ruimtes te verminderen. Door gebruik te maken van groenblijvende planten kan het ontwerp de behoefte aan regelmatig onderhoud verminderen. Bovendien zijn deze planten droogtetolerant, waardoor er minder water nodig is voor irrigatie. Het ontwerp omvat ook zwembaden die in harmonie zijn met de omringende fonteinen, waardoor het doel wordt bereikt om het natuurlijke milieu te beschermen en de effecten van een stedelijk hitte-eiland te verminderen.

Wat Evergreen echt uniek maakt, is het gebruik van heldere geometrische vlakken en subtiele lagen van licht en schaduw. Deze ontwerpelementen transformeren de onregelmatige buitenruimte in een prachtige landschap met meerdere lagen en diverse functies. Bewoners die langs de openbare kunstwerken bij de ingang, de zwembaden en de wandelpaden lopen, voelen de verwachting van de woongemeenschap en de warme ontvangst van thuis.

De realisatie van Evergreen maakt gebruik van geavanceerde technologieën. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, waar de ruimte onder de schaduw van de panelen een gezellige rustplaats is. Het uitgestrekte zwembadlandschap op het dak verlaagt de omgevingstemperatuur. In de binnenplaats zijn er minimale faciliteiten met een eenvoudig ontwerp, en de openbare ruimte heeft meerdere functies om de impact van de constructie op het milieu te verminderen.

Evergreen is niet alleen een visueel aantrekkelijk ontwerp, maar ook een ontwerp dat interactie en functionaliteit biedt. Het dakpark, dat het concept van duurzame energie demonstreert, is beplant met inheemse insectenbestendige planten in Taiwan. De bodembedekkende planten vereisen minder grond, waardoor de belasting op de constructievloer en het gebruik van beton op het dak worden verminderd. Dit draagt effectief bij aan het verlagen van de binnentemperatuur en het verminderen van het gebruik van airconditioning.

Het ontwerp van Evergreen is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Het begeleiden van de verkeersstromen is de belangrijkste oplossing voor de beperkte basis, waarbij de cirkelvormige wandelpaden fungeren als tussenruimte tussen de verschillende hoogtes. De buitenkant van de omliggende zwembaden creëert artistiek een oneindig waterlandschap.

Het ontwerpen van Evergreen bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee. Het samensmelten van de levendige geometrische lijnen met de rustige zwembaden en bomen creëert een delicaat gelaagde openbare ruimte die grenst aan de zwembaden en wordt omringd door groene landschappen. Het dakpark met diverse planten, dat is voorzien van het uitgestrekte zwembadlandschap, is ook een ruimte die vriendelijk is voor de bewoners.

Evergreen is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2020 in de categorie Landschapsplanning en Tuinontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Het ontwerp van Evergreen combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Evergreen is niet alleen een landschapsontwerp, maar een statement van duurzaamheid en esthetiek. Het biedt een groene oase in de stad, terwijl het tegelijkertijd de impact op het milieu minimaliseert. Met zijn unieke ontwerpelementen en innovatieve benadering is Evergreen een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere leefomgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hsu Fu Chu
Afbeeldingscredits: Hsu Fu Chu
Projectteamleden: Hsu Fu Chu
Projectnaam: Evergreen
Projectklant: Hsu Fu Chu


Evergreen IMG #2
Evergreen IMG #3
Evergreen IMG #4
Evergreen IMG #5
Evergreen IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp