La Cadiere Garden City: Een Internationaal Resort in het Hart van Tianfu New District

Een Unieke Oase van Groen en Luxe

Inleiding:

In een wereld waar beton en stress de boventoon voeren, verlangen mensen naar een stad met een prachtige omgeving, een trendy levensstijl en een hoogwaardige leefomgeving. La Cadiere Garden City is een revolutionair project dat het stadsleven transformeert. Het manifest van dit programma is om de stad terug te geven aan de mensen en de schoonheid van de natuur naar de wereld te brengen. Door het combineren van elementen uit beroemde tuinsteden, creëert dit project een unieke levensstijl in een groene omgeving.

La Cadiere Garden City is gelegen in het hart van het Tianfu New District en beslaat een totale oppervlakte van 200 hectare. Het programma omvat een 12 hectare groot meerpark, een 11 hectare groot bergpark en een 28 hectare groot groen landschapsgebied. Het project bestaat uit verschillende moderne landschapsthema's, zoals een groene tuinstijl, een moderne vakantiestijl en een rijk overlappend landschapsontwerp. Meer dan 200 verschillende soorten planten worden gebruikt, waardoor de kleurrijke tuin met de seizoenen verandert en de nadruk ligt op een ontspannen leefomgeving in de tuinstad.

Het merendeel van het project wordt gevormd door het prachtige merenpark, dat bestaat uit verschillende karakteristieke landschapselementen zoals een plein aan het meer, een aanlegsteiger, een beekgebied, een karakteristieke landschapsbrug, een waterval, een bosplateau, een rotsachtig landschap en een moerasgebied. Het openbare plein wordt gevormd door golvende oppervlakken, omringd door groene gebieden. Het verdeelt het land in verschillende beschermde landschapspleinen van verschillende groottes. Het visuele middelpunt wordt gevormd door het sculpturale International Conference Center en 3 torens, met daaromheen verspreid enkele kleine privéruimtes. Het landschap creëert een oase van serene ruimtes, duidelijk afgebakend tussen privé en openbaar, gevormd door vormgegeven landschapsvlakken.

De architectuur van La Cadiere Garden City is ontworpen met oog voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Zo wordt er gebruik gemaakt van keramische gevelplaten, die zorgen voor een milieuvriendelijke en hernieuwbare uitstraling. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van driedubbel gelaagd vacuümglas, wat zorgt voor energiebesparing en een duurzaam karakter. Ook wordt er aandacht besteed aan water- en warmtecirculatie, waarbij waterbesparende sanitaire voorzieningen worden gebruikt.

La Cadiere Garden City is een samenwerking tussen verschillende ontwerpteams. Het overkoepelende plan van het project wordt geleid door AECOM, terwijl het ontwerp van het Hyatt Hotel wordt geleid door WATG en SCDA. Het La Cadiere Center en het Andaz Hotel zijn ontworpen door SCDA en TCDL, en de Garden Boutique Residences zijn ontworpen door SCSY en TCDL.

De uitdaging bij dit project was het creëren van een harmonieuze en inspirerende omgeving waarin openbare en privéruimtes naadloos in elkaar overlopen. Het ontwerp moest zowel een open omgeving bieden voor hotels en conferentiecentra, als een kwalitatieve en privé sfeer voor de residentiële architectuur. Het resultaat is een landschapsontwerp dat deze twee contrasterende maar complementaire ruimtes op organische wijze combineert.

La Cadiere Garden City is nog steeds in aanbouw en is gepland om in de nabije toekomst te worden voltooid. Het project begon in 2016 in Chengdu.

Met zijn unieke combinatie van groen, luxe en harmonie creëert La Cadiere Garden City een nieuwe standaard voor internationale resorts. Dit project is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Landschap Planning en Tuinontwerp, en wordt erkend voor zijn creatieve en ingenieuze ontwerp dat bijdraagt aan de verbetering van de levenskwaliteit en de wereld een betere plek maakt.

Beeldcredits: Fotograaf: Sicong Sui, Boris Shiu

Auteursrecht: LA CADIERE


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Quincy Li
Afbeeldingscredits: photographer: Sicong Sui, Boris Shiu
Projectteamleden: The overall planning of the project is led by AECOM., The overall planning of the Hyatt Hotel is led by WATG, and the architectural design is led by SCDA., The La Cadiere Center and Andaz Hotel are designed by SCDA and TCDL. and Garden Boutique Residences are designed by SCSY and TCDL
Projectnaam: La Cadiere Garden City
Projectklant: Quincy Li


La Cadiere Garden City IMG #2
La Cadiere Garden City IMG #3
La Cadiere Garden City IMG #4
La Cadiere Garden City IMG #5
La Cadiere Garden City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp