Twist: Een Stijlvolle Console Tafel met een Uniek Ontwerp

Een Meesterwerk van Ipek Memikoglu en Dilsa Gunaydin Temel

Inleiding:

De Twist console tafel is ontworpen met als doel een console tafel te creëren die perfect past bij de entree van een huis. Het ontwerp is geïnspireerd op het spel Twister en brengt een unieke draai aan dit functionele meubelstuk.

De Twist console tafel is een stijlvolle tafel met een afgeschuinde bovenkant en twee gedraaide poten. Het tafelblad en de gedraaide poten kunnen worden gecombineerd in verschillende materialen. De twee gedraaide poten beginnen in het midden en eindigen aan de twee tegenovergestelde zijden van het tafelblad, waardoor ze de ondersteunende structuur vormen. Een metalen frame met uitsparingen en een ondersteunende structuur onder het tafelblad zorgen voor stevigheid, continuïteit en verbinden de gedraaide poten. In tegenstelling tot andere console tafels met vier poten, geven de twee gedraaide poten de Twist een sculpturale uitstraling.

Het tafelblad kan worden gemaakt van marmer of gekleurd gehard glas met afgeschuinde zijkanten. Het marmer of glazen blad rust in een metalen frame. De zijkanten van het metalen frame hebben uitsparingen aan twee lange zijden om het materiaaldetail te tonen. Een metalen ondersteuningsstructuur loopt onder het tafelblad door en verbindt de poten, waardoor stevigheid wordt geboden. De gedraaide poten kunnen worden afgewerkt met roségoud/chroom elektroplating of zwart gepoedercoat staal. De poten zijn aan het metalen frame gelast aan tegenovergestelde zijden om continuïteit en stabiliteit te waarborgen.

De Twist console tafel heeft een afmeting van 1000 mm (lengte) x 300 mm (breedte) x 800 mm (hoogte), waardoor het perfect past bij de entree, gang of eetkamer van een huis. Het biedt voldoende ruimte om boeken, lampen, planten en diverse accessoires op te plaatsen.

Het ontwerpproces van de Twist console tafel begon in januari 2022 in Ankara, Turkije. Het idee achter het ontwerp was om een console tafel te creëren die zich onderscheidt van andere ontwerpen. In plaats van vier rechte poten op de hoeken, heeft de Twist twee gedraaide poten aan de lange zijden, wat zorgt voor een sculpturale uitstraling. De poten zijn aan het metalen frame gelast dat het tafelblad vasthoudt. De zijkanten van het tafelblad zijn afgeschuind om het elegant te maken. Het metalen frame loopt niet helemaal rond, halverwege is er een uitsparing om het materiaaldetail te tonen. De binnenkant van het frame is afgeschuind, maar de buitenkant is recht. Onder het tafelblad zorgt een ondersteuningsstructuur voor stevigheid, stabiliteit en continuïteit.

Het ontwerpen van de Twist console tafel bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het was een uitdaging om stabiliteit te garanderen met twee gedraaide poten die onder een hoek van 90 graden staan, en tegelijkertijd de afgeschuinde snede van het tafelblad zichtbaar te maken. Het tafelblad moest in het metalen frame passen, dus de binnenkant van het frame is afgeschuind, net als het marmeren/glasen blad, en de buitenkant is recht.

De Twist console tafel is een ware blikvanger in elk interieur. Met zijn unieke ontwerp en hoogwaardige afwerking voegt het een vleugje elegantie en stijl toe aan elke ruimte. Het is een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek, en een must-have voor liefhebbers van design en interieur.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding #1: 3D visualisatie door Dilsa Gunaydin Temel

Afbeelding #2: 3D visualisatie door Dilsa Gunaydin Temel

Afbeelding #3: 3D visualisatie door Dilsa Gunaydin Temel

Afbeelding #4: 3D visualisatie door Dilsa Gunaydin Temel

Afbeelding #5: 3D visualisatie door Dilsa Gunaydin Temel

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Twist wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken. Het biedt voldoening en positieve gevoelens en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ipek Memikoğlu
Afbeeldingscredits: Image #1: 3D visualization by Dilsa Gunaydin Temel, Image #2: 3D visualization by Dilsa Gunaydin Temel, Image #3: 3D visualization by Dilsa Gunaydin Temel, Image #4: 3D visualization by Dilsa Gunaydin Temel, Image #5: 3D visualization by Dilsa Gunaydin Temel
Projectteamleden: Ipek Memikoglu and Dilsa Gunaydin Temel
Projectnaam: Twist
Projectklant: Ipek Memikoğlu


Twist  IMG #2
Twist  IMG #3
Twist  IMG #4
Twist  IMG #5
Twist  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp