Lens Serie: Kunstzinnige Meubels die Licht en Schaduw Verdelen

Eva Liu

De Lens Serie is primair geïnspireerd door convexe lenzen en is ontworpen met het concept van onopgemerkte schoonheid in het leven. Deze serie meubels maakt gebruik van volle vormen en metalen materialen om het reflecterende effect van lenzen te creëren. Het doel is om mensen te inspireren en aandacht te trekken naar het leven, kunst en de onopgemerkte schoonheid van het leven.

De Lens Meubel Serie verdeelt licht en schaduw met behulp van twee complementaire gekleurde acrylplaten op een lichte, eenvoudige en inclusieve manier. De dikte en hoek van hetzelfde materiaal zijn ontworpen om het visuele effect van licht en schaduw dat ontstaat door de lens te reproduceren. Deze serie, die bestaat uit ingelegd acryl en metaal, maakt flexibele meubelcombinaties mogelijk en brengt artistiek plezier in het dagelijks leven.

De metalen onderdelen van de Lens Serie zijn gemaakt van vingerafdrukbestendig metaal (304) en de gebogen oppervlakken van de metalen onderdelen worden met de hand gepolijst om de esthetiek van de kromming te behouden en de structuur stevig te houden. De PMMA-materialen worden onderworpen aan een kleurverloop PMMA-sprayproces. De metalen onderdelen worden ingelegd in het glazen profiel met afgeschuinde voegen, waardoor het gebruik van lijm wordt vermeden en de combinatie van meubels stevig en stabiel blijft.

De Lens Serie kan zowel op zichzelf staand worden gebruikt als in een set die past bij een modern interieur. Door het gebruik van mat acryl en transparante afwerkingen ontstaat er een kleurovergang die afhankelijk van het invallende licht optisch verandert. Dit creëert een schaduweffect met verschillende kleuren.

De Lens Serie is ontworpen door Eva Liu en het project is gestart in januari 2021 in Shanghai. Het eindresultaat werd in november 2021 voltooid, waarna de meubels werden tentoongesteld op de West Bund Art & Design in Shanghai en later op de Design Shenzhen Fair in februari 2023.

De Lens Serie heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid laten zien. De Lens Serie wordt geprezen om zijn technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Eva Liu - MOOOMA
Afbeeldingscredits: Eva Liu - MOOOMA
Projectteamleden: Liu Eva MOOOMA
Projectnaam: Lens Series
Projectklant: Eva Liu - MOOOMA


Lens Series IMG #2
Lens Series IMG #3
Lens Series IMG #4
Lens Series IMG #5
Lens Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp