Shelter: Een Houten Bureau dat Productiviteit en Organisatie Verbeterd

Een Uniek Ontwerp van Joao Teixeira

Terwijl we het Shelter bureau ontwierpen, was onze belangrijkste inspiratie om iets te ontwikkelen dat zowel functioneel als esthetisch was. We wilden een oplossing bedenken die de productiviteit van de gebruiker kon verbeteren door zijn organisatie-indeling te optimaliseren met handige functies zoals netjes kabelbeheer en gemakkelijke toegang tot opbergruimte.

Het ontwerp van Shelter vindt zijn meest unieke kenmerk in de afgeronde hoeken van de laden, waardoor de bureaus een onderscheidend aspect en een stijlvolle uitstraling hebben. Bovendien zijn alle elementen ontworpen om naadloos op elkaar aan te sluiten, waardoor een algeheel enkelvoudig ontwerp ontstaat.

Het bureau wordt geproduceerd met behulp van traditionele technieken en gebruikt gemeenschappelijke machines zoals CNC om precisie te bereiken. Het bureau bestaat uit slechts twee metalen scharnieren en een messing afwerking aan de achterkant als hardware, de rest is gemaakt van natuurlijk hout. De afgeronde laden worden gemaakt met naden tussen de verbindingen om het product haalbaarder en daardoor betaalbaarder te maken.

De afmetingen van het bureau zijn 1480 mm x 800 mm x 760 mm.

Terwijl we het Shelter bureau ontwikkelden, was het doel om de bruikbaarheid net zo eenvoudig te houden als het uiterlijk. Bijvoorbeeld, de mogelijkheid om kabels door de achterkant toegang naar de voorste laden te leiden op een naadloze en verborgen manier is een duidelijk aspect van betere prestaties dan de meeste gangbare bureaus op de markt. De interactie tussen product en gebruiker is vanzelfsprekend, omdat de ontwerpbenadering duidelijk aangeeft waar en hoe te openen voor toegang tot elke opbergruimte.

Het project begon in maart 2020 in Porto en werd in maart 2021 in Porto voltooid.

Gemotiveerd door de lockdown, is Shelter ontstaan als een natuurlijke impuls om iets te ontwerpen dat zou passen bij de meeste thuiskantooromgevingen en hun productiviteit zou verbeteren. Aangezien we 's nachts moesten wennen aan de nieuwe norm, was er een grote vraag naar dit soort oplossingen, vooral toen bedrijven hun werknemers toestonden om vanuit huis te werken. Het inzicht was om een bureau te ontwerpen dat gericht was op de schommelingen in de geestelijke gezondheid tijdens de pandemie en sereniteit te bieden, vandaar de naam Shelter.

Het meest uitdagende aspect, en tegelijkertijd het leukste zoals bij veel andere ontwerpen, was het proces van het fijnafstemmen van enkele productiedetails om een balans te vinden tussen haalbaarheid, esthetiek en functie.

Gemotiveerd door de manier waarop de meeste mensen nu vanuit huis werken, is Shelter een houten bureau dat zich richt op productiviteit door middel van organisatie. Aangezien technologie een onderdeel is geworden van de dagelijkse routine van mensen, biedt het ontwerp van dit bureau handige manieren om de gebruiker te verbinden met zijn apparaten via verborgen en praktisch kabelbeheer. Het tafelblad heeft afgeronde laden om waarde toe te voegen aan de ontwerptaal, en de materiaalkeuze is bedoeld om de gebruiker een gevoel van warmte en sereniteit te geven.

Dit ontwerp heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2021. Deze prijs erkent wereldwijd uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die ongeëvenaard professionalisme en genialiteit tonen en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het bekroont de esthetiek die een tijdperk definieert en verlegt de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, met uitmuntendheid die transcendent is en de wereld een betere plek maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: João Teixeira
Afbeeldingscredits: João Teixeira
Projectteamleden: João Teixeira
Projectnaam: Shelter
Projectklant: João Teixeira


Shelter IMG #2
Shelter IMG #3
Shelter IMG #4
Shelter IMG #5
Shelter IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp