Windgong Seven: Een Balans tussen Stabiliteit en Onrust

Een Uniek Ontwerp van So Koizumi

De wereld om ons heen is constant in beweging, balancerend tussen stabiliteit en onrust. Dit concept vormde de inspiratie voor het ontwerp van de windgong Seven, gecreëerd door de getalenteerde ontwerper So Koizumi. Met behulp van een innovatieve tensegrity structuur weet Seven een gevoel van stabiliteit en sereniteit te creëren, terwijl het tegelijkertijd reageert op externe krachten en een betoverend geluid voortbrengt.

De tensegrity structuur van Seven is een weerspiegeling van de hedendaagse samenleving. Het lijkt te zweven en stabiel te zijn, maar externe krachten zoals de wind zorgen ervoor dat het zachtjes wiegt om evenwicht te behouden. Deze subtiele beweging wordt omgezet in een betoverend geluid dat door de ruimte resoneert en een gevoel van rust en kleur toevoegt aan het dagelijks leven.

Om de perfecte balans te behouden, is Seven vervaardigd uit messing en zijn alle onderdelen nauwkeurig in balans gebracht. Voor dit precisiewerk werd samengewerkt met vakmensen uit Takaoka, Toyama Prefecture, die bekend staan om hun vakmanschap op het gebied van metaalbewerking. De productie van Seven werd mogelijk gemaakt door de gecombineerde technische vaardigheden van specialisten op het gebied van gieten, buigen en lassen.

Met een diameter van 195 mm en een hoogte van 215 mm is Seven een elegant en verfijnd ontwerp dat zowel visueel als auditief aantrekkelijk is. Het ontwerp is het resultaat van intensief onderzoek en experimenten om de optimale vorm te vinden die zowel functioneel als esthetisch is.

De ontwikkeling van Seven begon in september 2021 en werd voltooid in augustus 2022. Gedurende deze tijd werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de tensegrity structuur en werd er nauw samengewerkt met de fabrikant om het ontwerp tot in de kleinste details te realiseren.

De windgong Seven heeft al veel erkenning gekregen voor zijn unieke ontwerp. Het heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent de buitengewone expertise, innovatie en artistieke vaardigheid die in het ontwerp zijn verwerkt. Seven weet bewondering op te wekken en positieve gevoelens van verwondering en bewondering te creëren.

Met zijn harmonieuze balans tussen stabiliteit en onrust is de windgong Seven een waardevolle toevoeging aan elke ruimte. Het brengt niet alleen een betoverend geluid voort, maar ook een gevoel van sereniteit en kleur in het dagelijks leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: So Koizumi
Afbeeldingscredits: So Koizumi
Projectteamleden: So Koizumi
Projectnaam: Seven
Projectklant: So Koizumi


Seven IMG #2
Seven IMG #3
Seven IMG #4
Seven IMG #5
Seven IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp