De Schommelstoel

Een innovatieve en speelse stoel die beweging en ontspanning combineert

Deze stoel is geïnspireerd door de schommel. Het doel is om de speelsheid en beweging van een schommel te integreren in een stoel, die normaal gesproken een vaste hoek tussen zitting en rugleuning heeft.

De Schommelstoel, ontworpen door Jiangying Guo, is een uniek meubelstuk dat reageert op de bewegingen van het lichaam en een dynamische interactie met de gebruiker creëert. De zitting en rugleuning zijn flexibel en verstelbaar, zodat ze de voorkeurszitposities en bewegingen van de gebruiker kunnen volgen. Dit zorgt voor een comfortabele en gepersonaliseerde zitervaring.

Wat deze stoel echt bijzonder maakt, is de minimalistische structuur. De zitting en rugleuning worden ondersteund door een eenvoudig frame van eikenhout, waardoor de stoel een zwevend effect heeft en licht van gewicht is. Met afmetingen van 61x61x61 cm heeft de stoel een perfecte kubusvorm.

De Schommelstoel is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het frame is gemaakt van eikenhout, terwijl de zitting en rugleuning van multiplex zijn. Voor de schommel is gebruik gemaakt van katoenen koord en de rugleuning is bevestigd met rubberen schroeven.

De interactie met de Schommelstoel is eenvoudig en intuïtief. Zowel de zitting als de rugleuning zijn verstelbaar op basis van de bewegingen van de gebruiker. De hoek tussen de zitting en rugleuning kan worden aangepast van 120 tot 133 graden, waardoor de gebruiker de ideale zithouding kan vinden.

Het ontwerpproces van de Schommelstoel vond plaats in Kopenhagen en duurde ongeveer twee maanden. Het grootste uitdaging was het vinden van de juiste balans tussen beweging en stabiliteit. Te veel beweging zou kunnen leiden tot het uit de stoel vallen, terwijl te weinig beweging het speelse karakter van de stoel zou verminderen. Door gebruik te maken van dik katoenen koord met een ruwe textuur, ontstaat er voldoende wrijving met het hout, waardoor de stoel gecontroleerde en veilige bewegingen kan maken.

De Schommelstoel is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het minimalistische ontwerp en de natuurlijke materialen zorgen voor een tijdloze uitstraling die in verschillende interieurstijlen past. Of het nu in een woonkamer, kantoor of wachtruimte staat, de Schommelstoel voegt een speels en dynamisch element toe aan de ruimte.

De Schommelstoel heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Iron A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Schommelstoel wordt geprezen vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met zijn unieke combinatie van beweging, ontspanning en speelsheid is de Schommelstoel een meubelstuk dat zowel functioneel als inspirerend is. Het nodigt gebruikers uit om te ontspannen, te spelen en hun eigen comfortabele zithouding te vinden. De Schommelstoel is een perfecte aanvulling op elk modern interieur en een blikvanger die zeker gespreksstof zal opleveren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jiangying Guo
Afbeeldingscredits: Jiangying Guo
Projectteamleden: Jiangying Guo
Projectnaam: The Swing Chair
Projectklant: Jiangying Guo


The Swing Chair IMG #2
The Swing Chair IMG #3
The Swing Chair IMG #4
The Swing Chair IMG #5
The Swing Chair IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp