Mountains: Een Uniek Schrijfbureau met Chinese Elementen

Een Ontwerp van Wei Jingye en Chen Lin

Inleiding:

Dit artikel belicht het unieke schrijfbureau genaamd "Mountains" ontworpen door Wei Jingye en Chen Lin. Geïnspireerd door traditionele Chinese meubels, combineert dit bureau functionaliteit met esthetiek en brengt het een vleugje rust en elegantie in elke ruimte.

De inspiratie voor dit ontwerp komt voort uit de traditionele Chinese meubels met ingekeepte poten en omgekeerde flenzen. Het bureau is handig om items op te plaatsen en voorkomt dat ze tijdens het werken of schrijven vallen, wat zowel praktisch als mooi is. Om het gebruik nog comfortabeler te maken, zijn er kussens toegevoegd aan de zitting. De bergachtige elementen uit de traditionele landschapsschilderkunst zijn verwerkt in het ontwerp van de rugleuning, waardoor gebruikers een vredig en elegant gevoel krijgen.

Wat dit schrijfbureau onderscheidt van andere ontwerpen is de integratie van de traditionele boekenkastvorm met een uniek hol gevoel gecreëerd door het milde iepenhout. Het combineert klassieke charme met moderne eenvoud en bescheidenheid. Het toepassen van Chinese elementen op minimalisme is een gedurfde poging. Het ontwerp van de boekenkast is verfijnd en natuurlijk, en voldoet niet alleen aan de esthetische eisen, maar ook aan de functionele behoeften van meubels.

Het productieproces van dit ontwerp maakt gebruik van moderne CNC-technologie, Solidworks-software en CNC-freesmachines om de vorm te realiseren. Sommige speciale vormen worden nog steeds met de hand gemaakt, waarbij zowel het metaalgedeelte als het massief houtgedeelte grotendeels met de hand worden vervaardigd. Dit benadrukt het belang van traditioneel vakmanschap en de geest van vindingrijkheid. Voor het moderne leven blijft dit schrijfbureau een waardevol bezit, omdat sommige delicate structuren nog steeds niet door machines kunnen worden vervangen.

De afmetingen van het schrijfbureau zijn 1600 mm x 800 mm x 780 mm, en de zithoogte is 650 mm x 600 mm x 450 mm. De boekenkast wordt voornamelijk vervaardigd met behulp van moderne numerieke besturingstechnologie en wordt gevormd door houtfrezen en snijmachines. Het "bergvormige" gebogen achterste deel wordt met de hand gevormd door ambachtslieden. De houten randen worden machinaal gepolijst en gevormd, en het tafelblad maakt gebruik van de traditionele Chinese "deurpaneel" -splicingtechnologie, die met de hand wordt samengevoegd om het algehele productieproces van de boekenkast te voltooien.

De interactie met dit schrijfbureau is ontworpen met ergonomie in gedachten. Het bureau heeft aan de voorkant een kleine helling, waardoor het comfortabel is om te werken zonder druk te voelen. De "ingekerfde" uiteinden van het bureau verminderen de kans op het vallen van items tijdens het werken, schrijven of schilderen, wat zowel praktisch als mooi is. Onder de boekenkast is een compartiment ontworpen dat niet alleen praktisch is, maar ook de schoonheid van het product versterkt.

Het ontwerp van "Mountains" begon in maart 2021 in Shenyang en werd in juni 2021 voltooid. Het werd tentoongesteld in het museum van de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang. Het ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar Chinese schilderkunst en de toepassing van Chinese elementen in meubelontwerp. Het gebruik van iepenhout als materiaal is een innovatie in de nieuwe Chinese meubelstijl.

Dit unieke schrijfbureau heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp. Het wordt erkend als een goed ontwerp dat voldoet aan professionele en industriële eisen, en integreert beste praktijken en technische kenmerken. Het biedt voldoening en positieve gevoelens, en draagt bij aan een betere wereld.

Het ontwerp van "Mountains" is een perfecte combinatie van traditionele Chinese elementen en modern minimalisme. Met zijn elegante uitstraling en functionele eigenschappen is dit schrijfbureau een waardevolle toevoeging aan elke leefruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Jingye
Afbeeldingscredits: Wei Jingye
Projectteamleden: Wei Jingye Wang Yiqin Wang Ruilin Peng Tinghui Wu Wenhao Chen Lin
Projectnaam: Mountains
Projectklant: Wei Jingye


Mountains IMG #2
Mountains IMG #3
Mountains IMG #4
Mountains IMG #5
Mountains IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp