Well's Lounge Chair: Een Oase van Welzijn

Scandinavisch Design Ontmoet Duurzaam Comfort

In de hedendaagse interieurwereld is de Well's Lounge Chair van Emre Oner een toonbeeld van innovatie en welzijn. Dit meubelstuk, geïnspireerd door wellness-concepten, belooft een serene sfeer en een duurzame levensstijl.

De Well's Lounge Chair is niet zomaar een zitmeubel; het is een ervaring die de fysieke en emotionele welzijn van de gebruiker ten goede komt. De stoel, met zijn ergonomische vormgeving en warme houtdetails, weerspiegelt de functionaliteit en eenvoud van Scandinavisch design. De nadruk ligt op het creëren van een product dat zowel het lichaam als de geest ondersteunt, waardoor het een uniek item in zijn soort is.

De productie van de Well's Lounge Chair vereist vakmanschap en precisie. De hoofdmaterialen zijn massief hout, schuim en stof, die met de hand worden verwerkt tot een eindproduct dat zowel esthetisch als comfortabel is. De afmetingen van het product zijn zorgvuldig afgestemd op de gebruiker, met of zonder hoofdsteun, en zelfs de verpakking is ontworpen met oog voor detail en duurzaamheid.

De Well's Lounge Chair is een resultaat van uitgebreid onderzoek naar interieurtrends, Scandinavische designfilosofie en ergonomie. Het doel was om een product te creëren dat niet alleen voldoet aan de esthetische verwachtingen, maar ook bijdraagt aan het welzijn van de gebruiker. Dit onderzoek heeft geleid tot een product dat de filosofie van welzijn in binnenruimtes weerspiegelt en de dagelijkse interacties verrijkt.

De grootste uitdagingen bij het ontwerpen van de Well's Lounge Chair lagen in het verenigen van tijdloze functionaliteit met het Scandinavische design en het waarborgen van het welzijn voor lichaam en ziel. Het evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit, het kiezen van de juiste materialen en vormen, en het beheren van externe factoren zoals marktvraag en productienormen waren cruciale aspecten in het ontwerpproces.

De Well's Lounge Chair is een toonbeeld van eenvoud en intuïtieve gebruikservaring. Het ontwerp, dat zich naadloos aanpast aan het lichaam van de gebruiker, benadrukt zowel fysieke functionaliteit als emotioneel welzijn. Het is een holistisch ontworpen product dat niet alleen de ruimte verrijkt, maar ook actief bijdraagt aan het welzijn van de gebruiker.

Emre Oner, de ontwerper achter de Well's Lounge Chair, heeft met dit ontwerp in 2024 de Bronzen A' Furniture Design Award in de wacht gesleept. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Emre Oner
Afbeeldingscredits: Emre Oner, 2022
Projectteamleden: Designer, Emre Oner
Projectnaam: Well's
Projectklant: ZİVELLA MOBİLYALARI İNŞAAT SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ.


Well's IMG #2
Well's IMG #3
Well's IMG #4
Well's IMG #5
Well's IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp