Interweave: Een Meesterwerk van Hout

Yu-Ching Chen's Creatie Vermengt Natuur en Moderniteit

De Interweave kast, ontworpen door Yu-Ching Chen, is een toonbeeld van de fusie tussen natuurlijke schoonheid en hedendaagse stijl. Het gebruik van twee verschillende houtsoorten creëert een uniek visueel effect waarbij de kruisende houtnerven een complex en harmonieus patroon vormen. Dit ontwerp is niet alleen een esthetisch element, maar symboliseert ook de verbinding van verschillende elementen in het leven.

De Interweave kast onderscheidt zich door een samenstelling van kruisende lijnen, gemaakt van twee verschillende houtsoorten, wat een verhoogd gevoel van verweving geeft. Deze lijnen vormen een semi-transparante barrière, waardoor diepte ontstaat. Door deze semi-transparante ontwerpbenadering kunnen de inhoud en objecten binnenin de kast worden waargenomen, wat het geschikt maakt voor het uitstallen van pronkstukken. Het presenteert een discrete maar intrigerende manier van tentoonstellen, met een unieke esthetiek.

De kast is vervaardigd uit walnoothout en beukenhout, met traditionele pen-en-gatverbindingen om alle verschillend gehoekte houtstrips te combineren, terwijl een gladde buitenkant behouden blijft zonder de noodzaak voor spijkers of schroeven. Met afmetingen van 1450mm bij 700mm bij 500mm, is de Interweave kast niet alleen een meubelstuk, maar ook een kunstwerk.

De Interweave kast is ideaal voor plaatsing in woonkamers of lobby's, en biedt een ruimte om objecten tentoon te stellen. De verweven structuur van de kast creëert een bijna etherische kwaliteit voor de inhoud, waardoor het geschikt is voor het weergeven van betekenisvolle items. Het voegt een sluier toe aan de tentoongestelde objecten, waardoor een nieuw visueel perspectief ontstaat.

Het project begon in december 2021 in Hsinchu en werd voltooid in mei 2022. Tijdens het ontwerpproces was precisie cruciaal om ervoor te zorgen dat de verbindingen naadloos passen, gezien de roosterstructuur die de gehele kast omvat. Er zijn talloze samples vervaardigd om een constructie te garanderen die zowel stevig als solide is, en een balans vindt tussen verschillende overwegingen.

De grootste uitdaging was het creëren van een complexe structuur bestaande uit verschillende gehoekte lijnen, allemaal naadloos verbonden door traditionele houtbewerkingstechnieken, resulterend in een uniform en vloeiend effect. De Interweave kast toont een innovatief ontwerp met kruisende lijnen gemaakt van twee verschillende houtsoorten, wat een boeiend verweven patroon creëert. Deze compositie vormt een semi-transparante barrière, die de kast diepte geeft en tegelijkertijd een glimp van de inhoud toelaat. Het is meer dan functioneel; het belichaamt een discrete maar aantrekkelijke manier van tentoonstellen, en symboliseert de harmonieuze vermenging van de diverse facetten van het leven.

Deze ontwerpinnovatie is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een prestigieuze erkenning voor uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De award wordt toegekend aan ontwerpen die de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren, en die sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Ching Chen
Afbeeldingscredits: Copyright Belongs to Yu-Ching Chen 2022
Projectteamleden: Yu-Ching Chen
Projectnaam: Interweave
Projectklant: Yu-Ching Chen


Interweave IMG #2
Interweave IMG #3
Interweave IMG #4
Interweave IMG #5
Interweave IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp