Xray: Een Transparante Stoel die zich aanpast aan de Ruimte

Een Ontwerp van Masuo Fujimura

Inleiding

De Xray stoel is een uniek ontwerp dat de achterkant als het ware uitwist, waardoor een transparante lichtheid ontstaat. Ontwerper Masuo Fujimura heeft de stoel ontworpen om zich op natuurlijke wijze aan te passen aan de interieurruimte door middel van het lichtbeeld. Met behulp van Japanse eikenhout is deze stoel gerealiseerd.

De Xray stoel is geïnspireerd door het idee van een beeld dat oplost in de lucht. Het ontwerp is ontstaan uit de wens om een stoel te creëren die zich moeiteloos aanpast aan de omgeving door middel van licht. Door de achterkant van de stoel te verwijderen, ontstaat er een transparantie die doet denken aan een röntgenfoto. Het gebruik van hout voor de zitting en poten zorgt voor structurele stevigheid, terwijl andere delen van het ontwerp als frames fungeren om het gewicht te verminderen. Het resultaat is een lichte stoel die perfect past in elke interieurruimte.

De Xray stoel is verkrijgbaar in twee varianten: een met armleuningen en een zonder. De afmetingen van de stoel zijn als volgt: de armstoel heeft een breedte van 540 mm, een lengte van 520 mm en een hoogte van 720 mm, terwijl de stoel zonder armleuningen een breedte heeft van 450 mm, een lengte van 590 mm en een hoogte van 760 mm.

Het ontwerpproces van de Xray stoel begon in april 2018 in Tokio en werd voltooid in februari 2020. Fujimura had een duidelijk beeld voor ogen bij het ontwerpen van deze stoel, waardoor het ontwikkelingsproces relatief soepel verliep.

De Xray stoel is niet alleen een esthetisch aantrekkelijk meubelstuk, maar ook een technisch hoogstandje. Het gebruik van Japanse eikenhout zorgt voor duurzaamheid en stevigheid, terwijl het minimalistische ontwerp ervoor zorgt dat de stoel naadloos opgaat in elke interieurruimte. Het lichtbeeld dat de stoel creëert, zorgt voor een unieke sfeer en draagt bij aan een harmonieuze omgeving.

De Xray stoel is ontworpen door Masuo Fujimura van het Fujimura Design Studio. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Xray stoel wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en de competente technische kenmerken. Het ontwerp draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Met de Xray stoel heeft Masuo Fujimura een meesterwerk gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook een visueel statement maakt. Deze transparante stoel is een perfecte aanvulling op elke interieurruimte en laat zien hoe design en functionaliteit hand in hand kunnen gaan.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MASUO FUJIMURA
Afbeeldingscredits: FUJIMURA DESIGN STUDIO
Projectteamleden: MASUO FUJIMURA
Projectnaam: Xray
Projectklant: MASUO FUJIMURA


Xray IMG #2
Xray IMG #3
Xray IMG #4
Xray IMG #5
Xray IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp