NIRO-Hi: Een Slimme Assistent voor de Vergaderruimte

Een Innovatieve Oplossing voor Efficiënte Vergaderingen

Meer en meer werknemers streven ernaar om te werken in een slimme kantooromgeving. Net zoals spraakassistenten zoals Amazon Echo, Google Home en Apple Siri gemakkelijk slimme huizen kunnen creëren, kunnen spraakinteracties ook slimme kantoorruimtes creëren. De intelligente vergaderruimte hardware - NIRO-Hi brengt nieuwe spraakinteractie-ervaring voor gebruikers met behulp van AI. Alle hardware in de vergaderruimte kan worden bediend met spraak, waardoor de efficiëntie van de vergadering aanzienlijk wordt verbeterd.

In het verleden was de efficiëntie van traditionele spraakconferentieproducten vrij laag. Gebruikers moesten veel stappen voltooien om een vergadering op te zetten en complexe informatie in te voeren. De gehele gebruikerservaring verliep niet soepel. Het NIRO-Hi vergadertoestel brengt een intelligentere assistentie naar vergaderingen dankzij AI-technologieën. Gebruikers kunnen NIRO-Hi bedienen zonder handmatige handelingen, en hebben geen handmatige informatie-invoer nodig. Ze kunnen rechtstreeks contactpersonen lokaliseren via spraak en spraakcommunicatie starten. Naast basisvergaderfuncties kan de gebruiker ook alle IOT-hardware tijdens de vergadering op afstand bedienen met spraakherkenning, waaronder airconditioning, gordijnen, projector en verlichting. De dynamische lichtstrook aan de bovenkant biedt rijke statusindicaties en zorgt voor een slimme en wendbare gebruikerservaring. NIRO-Hi kan mobiele telefoons en computers met elkaar verbinden om hoogwaardige online vergaderingen te voltooien.

NIRO-Hi maakt gebruik van toonaangevende technologie voor microfoonarrays en akoestisch structuurontwerp. Het selecteert intelligent het stemgeluid van de spreker dichtbij en onderdrukt het interferentiesignaal. NIRO-Hi kan niet alleen het ruisonderdrukkingseffect met meer dan 10 dB verbeteren in vergelijking met traditionele ruisonderdrukkingstechnologie, maar kan ook effectief de nadelige effecten van galm op de audiokwaliteit onderdrukken.

Met behulp van spraakactivering, spraakherkenning en touchscreen-interactie ondersteunt NIRO-Hi zelfontwikkelde hardware en aangepaste systemen en software-algoritmen om diensten zoals VoIP / PSTN-telefoon, IOT-besturing en vergaderruimtereserveringsbeheer te bieden om de efficiëntie van vergaderingen en kantoorwerk te verbeteren. Het kan eenvoudig worden geconfigureerd, bediend en onderhouden via een code-scan op een mobiel apparaat. In speciale gevallen kunnen gebruikers nog steeds het scherm aanraken en knoppen bovenop het apparaat gebruiken om het te bedienen.

Het NIRO-Hi-project begon in maart 2019 in Beijing en eindigde in januari 2020. Tijdens het ontwerpproces werd er onderzoek gedaan naar de technische grenzen van akoestische hardware. Hieruit bleek dat het verlagen van de hoogte van de luidspreker en microfoon en het vergroten van de ruimte daartussen gunstig is voor het verbeteren van de microfoonprestaties en het onderdrukken van het luidsprekergeluid, wat resulteert in een betere gebruikerservaring. Het uiteindelijke ontwerp maakt gebruik van een driehoekige opstelling van drie microfoons.

NIRO-Hi is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Office en Business Appliances Design in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het biedt voldoening en positieve gevoelens en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hongtao Zhang
Afbeeldingscredits: Hongtao Zhang
Projectteamleden: Zhang Hongtao Liu Daiyan Yang Fan Li Shiyan Wu Zhun Zhi Libo
Projectnaam: NIRO-Hi
Projectklant: Hongtao Zhang


NIRO-Hi IMG #2
NIRO-Hi IMG #3
NIRO-Hi IMG #4
NIRO-Hi IMG #5
NIRO-Hi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp