Revolutionaire Vending Machine Klix Advanta Zet Nieuwe Normen

Florian Seidl's Klix Advanta combineert stijl met innovatieve technologie

De vending machine is opnieuw uitgevonden met de Klix Advanta, een ontwerp van Florian Seidl dat zowel esthetisch als functioneel nieuwe hoogtes bereikt. Dit artikel belicht de unieke eigenschappen en het ontwerpproces van deze bekroonde automaat.

In een wereld waar efficiëntie en elegantie steeds vaker hand in hand gaan, introduceert Florian Seidl de Klix Advanta. Dit is niet zomaar een vending machine; het is een belichaming van moderne gebruikerservaring en hedendaags design. De Klix Advanta, ontworpen voor Lavazza Pro, is het toonbeeld van een premium pauze-ervaring met een veelzijdig drankensysteem. Seidl's visie was om de klassieke vending machine opnieuw vorm te geven door een perfecte balans tussen efficiëntie en esthetiek te vinden, en dat is precies wat de Advanta doet.

Wat de Klix Advanta onderscheidt van andere vending machines, is de gepatenteerde 'in cup'-technologie die dranken levert zonder kruisbesmetting. De ingrediënten zijn verzegeld in de innovatieve Eco Cup, gemaakt van duurzaam geproduceerd papier met een unieke, op water gebaseerde barrière. Dit maakt het de eerste papieren beker zonder PE-coating. Een doorbraak op het gebied van duurzaamheid en gebruiksgemak.

De realisatie van de Advanta is een staaltje van technologische innovatie. De hoofdkast bestaat uit gevouwen plaatmetaal, waardoor de vormgeving zich concentreert op de voorkant van de machine en de interactie met de gebruiker. De deur is een hybride constructie met een metalen frame, grote drukgevormde panelen, spuitgegoten inzetstukken en een groot touchscreen. Het hart van de machine is de Klix eco cup, de eerste papieren beker zonder polyethyleen voering.

Met afmetingen van 638mm breed, 727mm diep en 1836mm hoog, en een gewicht van 153kg, is de Klix Advanta ontworpen om in verschillende omgevingen te passen, van fabrieksvloeren tot kantoorruimtes. De machine biedt een betrouwbare en snelle verfrissing met een breed scala aan dranken. Het grote touchscreen en de dispenser zijn zo gepositioneerd dat ze breed toegankelijk zijn. Ook is er rekening gehouden met de behoeften van de exploitant, die eenvoudig alle dranken kan bijvullen en het aanbod snel kan aanpassen aan de behoeften van verschillende werkplekken.

De Klix Advanta is ontworpen in Turijn, Italië, en het volledige productontwikkelingsproces van het initiële concept tot het eindproduct duurde ongeveer drie jaar. Het ontwerpproces omvatte conceptuele en formele onderzoeken, 3D-modellering, fysieke mock-ups en prototyping. Een van de grootste uitdagingen was het voldoen aan de technische vereisten en het maken van materiaalkeuzes die een grote impact hebben op veel ontwerpbeslissingen.

De Klix Advanta heeft niet alleen een strak design en een moderne gebruikersinterface, maar biedt ook een breed scala aan dranken met Lavazza als kloppend hart. Het is een herdefiniëring van de vending machine ervaring, waarbij vorm en expressie worden gegeven aan technologie en merkwaarden door middel van uitzonderlijke smaak en een balans van efficiëntie en elegantie. Deze vending machine is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Kantoor- en Zakelijke Apparaten voor 2024, een erkenning voor topontwerpen die blijk geven van uitmuntende expertise en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Florian Seidl
Afbeeldingscredits: Lavazza
Projectteamleden: Florian Seidl
Projectnaam: Klix Advanta
Projectklant: Lavazza


Klix Advanta IMG #2
Klix Advanta IMG #3
Klix Advanta IMG #4
Klix Advanta IMG #5
Klix Advanta IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp