Atori: Draagbare Rhinitis Vernevelaar voor een Elegante en Discrete Behandeling

Een Innovatieve Oplossing voor Allergische Rhinitis

Allergische rhinitis is tegenwoordig een veelvoorkomende ziekte, maar patiënten hebben vaak geen geschikte noodmethoden bij een plotselinge uitbraak van de ziekte in het openbaar. De methoden die ze normaal gesproken gebruiken, zoals het snuiten van de neus met tissues, kunnen het allergeen niet op tijd verwijderen, en de traditionele neussprays zijn niet geschikt voor gebruik op openbare plaatsen vanwege de manier waarop ze worden gebruikt en de grootte van het product. Hierdoor krijgen patiënten vaak te maken met gênante situaties vanwege hun loopneuzen.

Atori, een draagbare rhinitis vernevelaar, is een innovatief ontwerp dat inspeelt op het gedrag van de gebruiker en hen in staat stelt om de medicatie op elegante en discrete wijze te gebruiken. In reactie op het grote aantal patiënten dat neussprayproducten verkeerd gebruikt, stelt dit product patiënten in staat om de medicatie correct toe te dienen zonder dat ze dit hoeven te leren. Dit wordt bereikt door de hoek van de spuitmond aan te passen en een structurele curve toe te voegen tegen het neuskraakbeen, en door de dosering die bij elke keer wordt vrijgegeven te regelen met behulp van een schakelaar.

De Atori vernevelaar maakt gebruik van een kleine ultrasone vernevelaar om vloeibare medicatie om te zetten in een nevel voor inhalatietherapie. Het ontwerp maakt gebruik van een spuitgietproces om een geïntegreerde behuizing te produceren, met een vervangende medicijnfles om het productleven te verlengen. De gebruikte materialen zijn silicone, PET en PVC.

Met afmetingen van 85mm x 65mm x 30mm is de Atori vernevelaar compact en draagbaar, waardoor patiënten het gemakkelijk kunnen meenemen en discreet kunnen gebruiken wanneer dat nodig is.

De Atori vernevelaar is ontwikkeld door een team van getalenteerde ontwerpers, waaronder Xiyu Zheng, An Chen, Wentao Zhang, Xueying Sun en Jie Zhang. Het project begon in januari 2022 in Shanghai en werd voltooid in dezelfde maand. Het ontwerp werd tentoongesteld in H'art Beijing in januari 2022.

Tijdens het ontwerpproces heeft het team van Atori verschillende uitdagingen overwonnen. Ze waren op zoek naar een draagbare en elegante manier om rhinitis medicatie toe te dienen en om sociale ongemakkelijke situaties die patiënten kunnen tegenkomen aan te pakken. Met aandacht voor onbewuste bewegingen, ergonomische verbeteringen, hygiëne en veiligheid is het team erin geslaagd om dit ontwerp te realiseren door de vernevelingstechnologie toe te passen om te voldoen aan de behoeften van patiënten en de gebruikerservaring te verbeteren.

De Atori vernevelaar biedt een elegante en discrete oplossing voor patiënten met allergische rhinitis. Het stelt hen in staat om hun medicatie correct toe te dienen zonder dat ze dit hoeven te leren, waardoor ze zich zelfverzekerd en comfortabel voelen, zelfs in openbare situaties. Met dit innovatieve ontwerp is Atori bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Medische Apparaten en Medische Uitrusting in 2022.

Image Credits: Afbeelding #5, fotograaf An Chen, Atori, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: An Chen
Afbeeldingscredits: Image #5: photographer An Chen, Atori, 2022.
Projectteamleden: An Chen Wentao Zhang Xiyu Zheng Xueying Sun Jie Zhang
Projectnaam: Atori
Projectklant: An Chen


Atori IMG #2
Atori IMG #3
Atori IMG #4
Atori IMG #5
Atori IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp