Plusoptix A20: Revolutionaire Autorefractor voor Oogzorg

Innovatief Ontwerp van Pelzel Produkt Design Wint Prestigieuze Prijs

De Plusoptix A20, ontworpen door Wolfgang Pelzel van Pelzel Produkt Design, markeert een doorbraak in oogzorgtechnologie met zijn kindvriendelijke benadering en geavanceerde meetmogelijkheden.

De gezondheid van de ogen is cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen, en het is van groot belang dat preventieve onderzoeken zowel voor de patiënt als voor oogzorgprofessionals vereenvoudigd worden. De Plusoptix A20, een binoculaire autorefractor, is ontworpen met dit doel voor ogen. Het apparaat onderscheidt zich door zijn heldere en gereduceerde ontwerp, wat zorgt voor eenvoudige en veilige bediening. Een opvallend kenmerk is de smiley op de voorkant, die de aandacht van het kind trekt en zo de blik tijdens de procedure richt. De intuïtieve bediening via het touchscreen maakt snelle en gemakkelijke metingen mogelijk, terwijl een inplugbare draagriem de gebruiker ontlast tijdens langdurige onderzoeken. De ronde wieg dient als een stabiele basis wanneer het apparaat niet in gebruik is.

Wat de Plusoptix A20 uniek maakt, is het vermogen om vanaf een leeftijd van slechts vijf maanden visuele stoornissen te detecteren. Het apparaat meet de refractieve staat van beide ogen tegelijkertijd vanaf een afstand van één meter en binnen enkele seconden, zelfs bij patiënten die niet kunnen meewerken. Dit is een bijzondere prestatie die de Plusoptix A20 onderscheidt van andere apparaten op de markt. Het ontwerp van het apparaat is gericht op veiligheid, ergonomie, intuïtieve bediening en betrouwbaarheid. Een bijkomend voordeel is dat de Plusoptix autorefractors geen bewegende onderdelen bevatten, wat fysieke slijtage uitsluit.

De inspanningen van Pelzel Produkt Design zijn niet onopgemerkt gebleven. De Plusoptix A20 is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Medische Apparaten en Medische Uitrustingen in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De prijs wordt gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie. Ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

De Plusoptix A20 is een voorbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om een positieve impact te hebben op de gezondheidszorg. Het toont aan dat aandacht voor detail en een focus op de gebruikerservaring essentieel zijn voor het creëren van medische apparatuur die niet alleen functioneel is, maar ook gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor alle leeftijden. Met deze innovatie zet Pelzel Produkt Design een nieuwe standaard in de oogzorgindustrie.

De erkenning door de A' Design Award is een bevestiging van de kwaliteit en het innovatieve karakter van de Plusoptix A20. Het is een beloning voor de toewijding van Wolfgang Pelzel en zijn team aan het ontwerpen van producten die het leven van zowel patiënten als zorgverleners verbeteren. Het succes van de Plusoptix A20 is een inspiratie voor toekomstige innovaties in de medische technologie en een bewijs dat goed design levens kan veranderen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wolfgang Pelzel
Afbeeldingscredits: Wolfgang Pelzel
Projectteamleden: Wolfgang Pelzel
Projectnaam: PlusoptiX A20
Projectklant: Plusoptix GmbH


PlusoptiX A20 IMG #2
PlusoptiX A20 IMG #3
PlusoptiX A20 IMG #4
PlusoptiX A20 IMG #5
PlusoptiX A20 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp