Warmte van Projectie: Een Innovatieve Elektronische Thermometer

Een Ontwerp van Yan Yue en Jiahao Yu

Inleiding:

In de huidige tijd, waarin de wereld wordt geconfronteerd met een epidemie, kan elke temperatuurmeting een stressvolle ervaring zijn. Het ontwerpteam van Yan Yue en Jiahao Yu heeft echter een oplossing bedacht om deze angst te verminderen. Met hun ontwerp, genaamd "Warmte van Projectie", wordt de aandacht van de persoon die wordt getest verlegd, waardoor de angst tijdens het meten van de temperatuur wordt verminderd. Dit innovatieve product combineert functionaliteit met een vriendelijke en zachte vormgeving, en maakt gebruik van projectietechnologie om de temperatuur op een arm te tonen.

De "Warmte van Projectie" thermometer is ontstaan uit een diepgaande analyse van de psychologische reacties van mensen tijdens temperatuurmetingen. Het ontwerpteam heeft opgemerkt dat mensen onbewust naar het display van de thermometer kijken en de behoefte voelen om de actuele temperatuur te weten. Door deze bevindingen te gebruiken, hebben ze een manier gevonden om de aandacht van de persoon die wordt getest te verleggen naar de geprojecteerde temperatuur op de arm. Dit zorgt niet alleen voor een beter begrip van de actuele temperatuur, maar vermindert ook de angst die gepaard gaat met het meten van de temperatuur.

De "Warmte van Projectie" thermometer maakt gebruik van de principes van een bolle lens om de temperatuur, die wordt weergegeven door LED-verlichting, te vergroten en te projecteren op de arm van de persoon die wordt getest. Dit zorgt voor een duidelijke en gemakkelijk afleesbare weergave van de temperatuur, zonder dat de persoon naar het display van de thermometer hoeft te kijken. Bovendien is het ontwerp van de thermometer vriendelijk en zacht, waardoor het hele proces van temperatuurmeting eenvoudig en snel verloopt.

De "Warmte van Projectie" thermometer is geproduceerd met behulp van plastic spuitgiettechnologie, waardoor de productiekosten laag zijn. Het ontwerpteam heeft ook gebruik gemaakt van gangbare onderdelen voor de assemblage, wat bijdraagt aan de efficiëntie en betaalbaarheid van het product. Met afmetingen van 50 mm breed, 35 mm diep en 122 mm hoog, en een gewicht van 62,4 gram, is de thermometer compact en draagbaar.

Het ontwerpteam van Yan Yue en Jiahao Yu heeft met de "Warmte van Projectie" thermometer een innovatieve en functionele oplossing gecreëerd voor het meten van de lichaamstemperatuur. Door de aandacht van de persoon die wordt getest te verleggen naar de geprojecteerde temperatuur op de arm, wordt de angst tijdens het meten verminderd. Dit ontwerp toont aan hoe technologie en design kunnen bijdragen aan het welzijn van mensen, vooral in tijden van crisis zoals de huidige epidemie.

De "Warmte van Projectie" thermometer is een voorbeeld van hoe design kan helpen om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te pakken. Het ontwerpteam heeft met dit project een belangrijke bijdrage geleverd aan de strijd tegen de epidemie. Het ontwerp is erkend met de Iron A' Design Award in de categorie Medische Apparaten en Medische Uitrusting. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn, en voldoen aan professionele en industriële eisen. De "Warmte van Projectie" thermometer is een waardevolle toevoeging aan de medische wereld en draagt bij aan een betere en gezondere samenleving.

Met de "Warmte van Projectie" thermometer hebben Yan Yue en Jiahao Yu een ontwerp gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook een gevoel van warmte en geruststelling biedt in deze moeilijke tijden. Het ontwerpteam heeft met succes de angst en onzekerheid rondom temperatuurmetingen verminderd, en daarmee een waardevolle bijdrage geleverd aan de samenleving. Dit innovatieve ontwerp is een inspiratie voor de designwereld en laat zien hoe design kan bijdragen aan het welzijn van mensen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yan Yue
Afbeeldingscredits: Yan Yue
Projectteamleden: Jiahao Yu Yan Li
Projectnaam: Projection
Projectklant: Yan Yue


Projection IMG #2
Projection IMG #3
Projection IMG #4
Projection IMG #5
Projection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp