Hoverboard Inbase: Innovatieve Ambulance Technologie

Een unieke airsuspended brancard met geïntegreerde pneumatische hoogteverstelling en zijwaartse beweging

Hoverboard Inbase is een revolutionaire brancard die patiënten en medisch personeel beschermt tijdens het vervoer in ambulances. Het ontwerp is geïnspireerd door het feit dat patiënten wereldwijd nog steeds in ambulances worden vervoerd, direct boven de achteras van een bestelwagen, waardoor ze extra pijn ervaren door oneffenheden in de weg.

Hoverboard Inbase is voorzien van een efficiënte luchtvering die tot 80 procent van de impact van oneffenheden in de weg absorbeert. Dit zorgt ervoor dat patiënten comfortabeler en met minder pijn worden vervoerd. Bovendien leidt dit tot aanzienlijke kostenbesparingen, omdat de verergering van verwondingen tijdens de rit in de ambulance wordt verminderd.

De Hoverboard Inbase is uitgerust met een geïntegreerd pneumatisch hoogteverstellingssysteem en een zijwaartse bewegingsinrichting. Dit zorgt voor een nieuwe dimensie in de bescherming van patiënten en medisch personeel in ambulances.

Het Hoverboard Inbase-ontwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal 1.4301, dat wordt verwerkt met behulp van laser snijden en robotlassen. Dit zorgt voor een duurzaam en stabiel ontwerp dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

De afmetingen van de Hoverboard Inbase zijn L2183 x B606 x H155 mm, met een gewicht van 126 kg. Het ontwerp is zorgvuldig getest en voldoet aan de EN 1789 en ECE R17 normen, waarbij het bestand is tegen een versnelling van 20g.

De bediening van de Hoverboard Inbase is eenvoudig en intuïtief. De brancard kan eenvoudig in de ambulance worden geschoven, waarna deze automatisch wordt aangepast aan het gewicht van de patiënt. Bij het laden en lossen wordt de brancard automatisch verlaagd, waardoor het tillen van de patiënt wordt geminimaliseerd.

Daarnaast is de Hoverboard Inbase voorzien van een zijwaartse bewegingsinrichting, waarmee de brancard in 8 verschillende posities kan worden verplaatst. Dit zorgt voor een optimale positionering van de patiënt tijdens het vervoer.

Het Hoverboard Inbase-ontwerp is ontwikkeld door Gerhard Maier van Hoverboard GmbH. Het project is gestart in september 2017 in Mils, Oostenrijk, en werd in mei 2019 op de markt gebracht tijdens RETTMobil in Fulda, Duitsland.

Het Hoverboard Inbase-ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek op het gebied van spoedeisende geneeskunde. Het doel van het onderzoek was om patiënten tijdens het vervoer te beschermen en de ergonomie voor artsen en paramedici te verbeteren. Het ontwerp is zorgvuldig getest in laboratoriumexperimenten en veldtesten met verschillende ambulances. De resultaten tonen aan dat patiënten zich beter voelen en in betere conditie blijven, terwijl het medisch personeel in een rechtopstaande houding kan werken, wat een aanzienlijke verlichting betekent voor hun ruggengraat.

Hoverboard Inbase is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Medische Apparaten en Medische Uitrusting in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Hoverboard Inbase integreert de beste praktijken uit de industrie en biedt technische kenmerken die bijdragen aan een betere wereld.

Hoverboard Inbase is een geregistreerd Europees handelsmerk van Gerhard Maier.

Voor meer informatie en afbeeldingen van Hoverboard Inbase, bezoek de website van Hoverboard GmbH.

Image Credits: Alle rechten voorbehouden door Gerhard Maier, Hoverboard GmbH.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gerhard Maier
Afbeeldingscredits: All rights by Gerhard Maier, Hoverboard GmbH.
Projectteamleden: Gerhard Maier
Projectnaam: Hoverboard Inbase
Projectklant: Gerhard Maier


Hoverboard Inbase IMG #2
Hoverboard Inbase IMG #3
Hoverboard Inbase IMG #4
Hoverboard Inbase IMG #5
Hoverboard Inbase IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp