Revolutionaire Draagbaarheid in Hartveiligheid

PowerBeat M Serie: Het Smartphone-formaat AED

De PowerBeat M serie, ontworpen door Li Xiang, Xia Bin en She Botao, belooft een revolutie in de toegankelijkheid en efficiëntie van AED-gebruik bij hartstilstanden.

In het licht van een plotselinge hartstilstand telt elke seconde. De PowerBeat M serie, een semi-automatische externe defibrillator (AED), is ontworpen met het oog op draagbaarheid en snelheid. Het apparaat, niet groter dan een smartphone en met een gewicht van slechts 0,7 kg, is een gamechanger in de wereld van medische noodhulp. Het stelt voor om het concept van AED's die vast aan de muur hangen te transformeren naar een mobiele oplossing die altijd binnen handbereik is.

De unieke eigenschappen van de PowerBeat M serie liggen in de combinatie van compactheid, lichtgewicht en betrouwbaarheid. Dankzij de Tiny Combine™ technologie van ViVest Medical Technology Co., Ltd. biedt het apparaat dezelfde therapeutische effecten als grotere AED's, terwijl het aanzienlijk kleiner en handzamer is. De gebruikte hoogwaardige, milieuvriendelijke thermoplastische materialen zorgen voor een robuuste constructie die bestand is tegen stoten, hitte en vlammen en bovendien recyclebaar is.

De technische specificaties van de PowerBeat M serie zijn indrukwekkend: met afmetingen vergelijkbaar met die van een smartphone en een gewicht van slechts 0,7 kg, is het apparaat gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken in elke situatie. De AED is ontworpen om effectieve noodhulp te bieden, waar en wanneer dan ook, met een gebruiksvriendelijke interface die zelfs voor niet-professionals te begrijpen is.

De interactie met de PowerBeat M serie is intuïtief en veilig. Het apparaat maakt gebruik van een lage energie defibrillatie van 150J om schade aan het myocard te minimaliseren en beschikt over een ingebouwde communicatiemodule voor centraal beheer. Dit maakt het mogelijk om de status van het apparaat op afstand te monitoren en te beheren, wat bijdraagt aan een efficiënte inzetbaarheid.

De ontwerpers hebben zich bij de ontwikkeling van de PowerBeat M serie laten leiden door de principes van 'respect voor het leven en de natuur'. Dit blijkt uit de keuze voor duurzame materialen en de aandacht voor gebruiksgemak. De AED is bekroond met een Iron A' Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die professionele en industriële eisen vervullen.

Met de lancering van de PowerBeat M serie in Europa in oktober 2025, zet ViVest Medical Technology Co., Ltd. een belangrijke stap voorwaarts in de beschikbaarheid van levensreddende technologie. Dit innovatieve ontwerp kan de manier waarop we denken over en reageren op hartstilstanden ingrijpend veranderen, met de potentie om talloze levens te redden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ViVest Medical Technology Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: ViVest Medical Technology Co., Ltd.
Projectteamleden: Li Xiang, Xia Bin, She Botao
Projectnaam: PowerBeat M Series
Projectklant: ViVest Medical Technology Co., Ltd.


PowerBeat M Series IMG #2
PowerBeat M Series IMG #3
PowerBeat M Series IMG #4
PowerBeat M Series IMG #5
PowerBeat M Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp