Be Genius: Een Nieuwe Visie op Culturele Rijkdom

Traditie Ontmoet Modern in Be Genius' Nieuwste Ontwerp

Be Genius, een innovatief ontwerpteam, heeft een unieke reeks producten gecreëerd die de oude Chinese mythologie verweven met hedendaagse esthetiek, en daarmee een nieuwe dimensie toevoegen aan culturele en creatieve producten.

De ontwerpers van Be Genius hebben zich laten inspireren door de Pixiu, een mythisch wezen dat in de oude Oosterse mythologie geassocieerd wordt met voorspoed en rijkdom. Door diepgaand onderzoek naar de vorm, legendes en culturele betekenis van dit mythische beest, hebben ze een collectie ontworpen die de charme van antieke esthetiek combineert met moderne gevoeligheden. De collectie omvat functionele decoratieve items die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een brug slaan tussen het verleden en het heden, waardoor traditionele cultuur opnieuw tot leven komt.

Wat Be Genius' project onderscheidt, is de manier waarop het de symboliek van de Pixiu integreert in dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Deze aanpak behoudt niet alleen de millennia-oude symbolen van de traditionele cultuur, maar voegt er ook moderne elementen aan toe. Het resultaat is een reeks producten die zowel esthetisch waardevol zijn als een mysterie van oude mythologische verhalen met zich meedragen, en mensen uitnodigen om de diepe essentie van de Chinese cultuur te verkennen.

De realisatie van deze ontwerpen is tot stand gekomen door het snijden van grafische vormen in koperen materiaal, gecombineerd met digitaal geprinte kleurpatronen. De technische specificaties, zoals de afmetingen van de items, tonen de precisie en aandacht voor detail die in elk stuk zijn gestoken. De Pixiu-producten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een dagelijkse essentie die moderne levensstijlen verrijkt.

De interactie met de Pixiu-producten is veelzijdig. Magnetische Pixiu-vormige producten die aan koelkasten worden bevestigd, dienen niet alleen als decoratieve elementen, maar dragen ook bij aan een gevoel van welvaart en feestelijkheid in huis. Sleutelhangers in de vorm van Pixiu bieden gemak en fungeren als een gelukbrengend talisman dat zowel een symbool van goede fortuin is als een praktisch dagelijks accessoire.

De ontwerpuitdagingen waren niet gering: het vinden van een evenwicht tussen traditie en moderne esthetiek, het product niet alleen culturele betekenis laten dragen maar ook laten voldoen aan hedendaagse behoeften, en het begrijpen van marktvoorkeuren om ervoor te zorgen dat het product aansluit bij trends. Be Genius heeft deze uitdagingen met succes overwonnen, wat heeft geresulteerd in een product dat verder gaat dan alleen culturele symboliek.

Deze collectie is een getuigenis van de toewijding van Be Genius aan het behoud en de vernieuwing van traditionele culturen door middel van design. Het project, dat begon in juni 2023 en voltooid werd in augustus 2023 in Shenzhen, China, is een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan het levend houden van culturele verhalen in onze hedendaagse wereld.

Be Genius heeft met dit project de IJzeren A' Design Award in de categorie Cultureel Erfgoed en Cultuurindustrie Design in 2024 gewonnen, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs onderstreept het belang van het integreren van de beste praktijken uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Be Genius Design
Afbeeldingscredits: Image # 1: Photographer Cheng Zhong, Creator Weihua Kong, Shangfei Lang, 2023. Image # 2: Photographer Be Genius Co., Creator Weihua Kong, Shangfei Lang, 2023. Image # 3: Photographer Cheng Zhong, Creator Weihua Kong, Shangfei Lang, 2023. Image # 4: Photographer Be Genius Co., Creator Weihua Kong, Shangfei Lang, 2023. Image # 5: Photographer Cheng Zhong, Creator Weihua Kong, Shangfei Lang, 2023. Video Credits: Shangfei Lang, 2023.
Projectteamleden: Designer: Shangfei Lang: Designer: Cheng Zhong; Designer: Weihua Kong.
Projectnaam: Be Genius
Projectklant: Be Genius Design


Be Genius IMG #2
Be Genius IMG #3
Be Genius IMG #4
Be Genius IMG #5
Be Genius IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp