Cunda Despot House: Een Historisch Juweeltje Hersteld tot een Luxueus Hotel

Een Unieke Restauratie van Isil Gencoglu

Inleiding

De Cunda Despot House, ontworpen door Isil Gencoglu, is een prachtig voorbeeld van historische restauratie en herbestemming. Dit historische gebouw, dat vele jaren verwaarloosd was, is nieuw leven ingeblazen en omgetoverd tot een luxueus hotel. Met respect voor de originele materialen en bouwtechnieken is de Despot House getransformeerd tot een unieke bestemming waar gasten kunnen genieten van comfort en elegantie.

De Inspiratie Achter het Ontwerp

De inspiratie voor dit project kwam voort uit het verhaal van het gebouw zelf. De Despot House heeft in het verleden al vele belangrijke evenementen gehuisvest. Het idee om dit waardevolle historische pand nieuw leven in te blazen, heeft ons enthousiast gemaakt. Het was een uitdaging om de oorspronkelijke structuur te behouden en tegelijkertijd een eigentijdse en luxe ervaring te creëren voor de gasten.

Unieke Kenmerken van het Ontwerp

Wat dit ontwerp echt onderscheidt, is de zorgvuldige restauratie van het gebouw zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke textuur. Alle niet-authentieke elementen zijn verwijderd en de muren zijn gereinigd. De houten vloeren zijn volledig vernieuwd en de dakconstructie is volledig gerenoveerd. De originele details en gravures op de plafonds zijn behouden gebleven, terwijl de natte ruimtes in de kamers zijn voorzien van een modern stalen en houten constructie.

Technische Specificaties

Het hoofdgebouw van de Despot House heeft zes kamers in de kelder, zeven kamers op de begane grond en zeven kamers op de eerste verdieping. Daarnaast zijn er twee suites met terrassen en een restaurant met een capaciteit van ongeveer 150 personen. Het restaurant biedt zowel hotelgasten als externe gasten een prachtig uitzicht op zee. Bovendien zijn er in het complex ook faciliteiten zoals een spa, massagekamers, sauna's en een fitnessruimte.

Uitdagingen en Overwinningen

Het restaureren van een historisch gebouw brengt altijd uitdagingen met zich mee. Het Despot House was in zeer slechte staat en vereiste zorgvuldig werk om het te herstellen. Het transport tussen de verdiepingen was moeilijk vanwege de vernietigde trappen, en het plafond van de begane grond was volledig verwoest. Tijdens de bouwfase moest het structurele systeem worden versterkt en herbouwd. Ondanks deze uitdagingen is het uiteindelijk gelukt om het gebouw te redden en er een prachtig hotel van te maken.

Conclusie

De Cunda Despot House is een schitterend voorbeeld van historische restauratie en herbestemming. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van luxe en comfort, terwijl ze omringd worden door de rijke geschiedenis van het gebouw. Met zijn unieke kenmerken en prachtige locatie is de Despot House een ware parel geworden op het eiland Cunda.

De Cunda Despot House heeft terecht de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Cultureel Erfgoed en Cultuurindustrie Design. Dit ontwerp is een ware blijk van de creatieve visie en het vakmanschap van Isil Gencoglu.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: İsil Gencoglu
Afbeeldingscredits: İsil Gencoglu
Projectteamleden: Isıl Gencoglu (Architect,PhD.) Suleyman Tasar (Architectural Restorator) Team members: Basak Gencoglu (Architect,MSc) Busra Yucel (Architect) Gokhan Manastirli (Architectural Restorator) Gokhan Cokcetin (Civil Engineer) H.Kubra Simsek (Architect,MSc Student)
Projectnaam: Cunda Despot House
Projectklant: İsil Gencoglu


Cunda Despot House IMG #2
Cunda Despot House IMG #3
Cunda Despot House IMG #4
Cunda Despot House IMG #5
Cunda Despot House IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp