Polonceau Railway Carriage: Een Unieke Multimedia Installatie in het Russisch Spoorwegmuseum

Een Authentieke Beleving van de Geschiedenis met Moderne Technologieën

Het Russisch Spoorwegmuseum is een van 's werelds grootste spoorwegmusea en herbergt een uitgebreide collectie zeldzame en legendarische stoomtreinen, locomotieven, elektrische locomotieven, railvoertuigen en ander rollend materieel. Met behulp van moderne technologieën hebben we gestreefd naar een authentieke bezoekerservaring die de historische artefacten aanvult. Historisch nauwkeurige videobeelden dompelen bezoekers onder in het verleden en stellen hen in staat om enkele gebeurtenissen te ervaren die zich hebben voorgedaan. Deze installatie is gemaakt op verzoek, onder toezicht en met hulp van de algemene aannemer van de tentoonstelling van het museum, The Art Combine for Museums & Exhibitions LCC (KMVI LCC).

De Polonceau Railway Carriage is een zeldzame wagon vernoemd naar de Franse ingenieur Camille Polonceau en is gecombineerd met een multi-screen videowand die meebeweegt. De video toont de binnenruimte van een privé-premiumwagon die werd gebruikt door prominente Sovjetfunctionarissen. Historisch nauwkeurige opnames worden gecombineerd met CGI. De videocontent is nauwkeurig gesynchroniseerd met de beweging van de videowand, zodat een fysieke wagon naast de bezoeker een glimp biedt van een van de historische gebeurtenissen die zich binnenin hebben afgespeeld.

De videocontent is gemaakt met behulp van de chroma key-techniek om gefilmde actie en computergegenereerde beelden samen te voegen. Voor een realistisch effect en parallax werd er gebruik gemaakt van een bewegende camera met een nauwkeurige herhaalbaarheid over een afstand van 22 meter. De camera werd gemonteerd op een bewegende videowand. Er werd een speciaal programma geschreven om de camerabeweging te regelen volgens het opname script.

De videowand heeft een hoogte van 4,2 meter en bestaat uit 5 schermen die een afstand van ongeveer 22 meter beslaan. De nauwkeurigheid van de hele reisroute is gegarandeerd met een tolerantie van 1 mm. Omdat bezoekers de bewegende wand van dichtbij volgen, is de installatie uitgerust met een industriëel veiligheidssysteem.

De installatie is te vinden in de permanente tentoonstelling van het Russisch Spoorwegmuseum in St. Petersburg. Bezoekers kunnen meebewegen met de premiumwagon Polonceau en Vyacheslav Molotov, de beruchte Sovjetminister van Buitenlandse Zaken, volgen tijdens een typische zakenreis. De binnenruimte van de wagon toont een keuken, toiletten, compartimenten voor dragers en bewakers, salons, een studeerkamer en het privécompartiment van de minister. De scène is gereconstrueerd met behulp van één opname met aangepaste motion control-technologie van hoge nauwkeurigheid. De video geeft enige uitleg over de interieurinrichting.

Het belangrijkste productie-uitdaging was het creëren van content met behulp van de chroma key-techniek om gefilmde actie en CGI samen te voegen. Voor een realistisch effect en parallax hadden we een bewegende camera nodig met een nauwkeurige herhaalbaarheid over een afstand van 22 meter. Het was onmogelijk om zo'n systeem te huren voor opnames in een studio, dus plaatsten we historisch nauwkeurige decoraties achter de andere installatie die we eerder voor hetzelfde museum hadden ontwikkeld. De camera werd gemonteerd op een bewegende videowand. Dankzij het digitale motion control-systeem en het unieke projectproces was er geen verdere aanpassing, correctie van het bewegingsprogramma of herrendering van de content nodig.

De Polonceau Railway Carriage is een unieke multimedia-installatie die bezoekers een authentieke en meeslepende ervaring biedt in het Russisch Spoorwegmuseum. Met historisch nauwkeurige opnames, CGI en een bewegende videowand worden bezoekers getransporteerd naar een van de historische episodes die zich hebben afgespeeld in de binnenruimte van deze bijzondere wagon. Het is een prachtig voorbeeld van hoe moderne technologieën kunnen worden gebruikt om de geschiedenis tot leven te brengen en bezoekers een diepere waardering te geven voor het erfgoed van de spoorwegen.

Deze installatie heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Cultureel Erfgoed en Cultuurindustrie Ontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. De Polonceau Railway Carriage wordt geprezen om zijn technische kenmerken en uitmuntendheid, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op bij de bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pitch Bureau
Afbeeldingscredits: Pitch Bureau
Projectteamleden: General contractor Artistic endeavor Architectural design | The Art Combine for Museums & Exhibitions LCC (KMVI LCC) Concept and Principal | Andrey Pazgalyov (KMVI) Senior Art Director | Ivan Nikitin (KMVI) Chief Architect | Rodion Pautov (KMVI) Project Manager | Ivan Kuznetsov (KMVI) Creative Director | Boris Kislitsin (Pitch) Technical Director | Dmitriy Napolnov (Pitch) Production Director | Maxim Chepukhalin (Pitch) Project Manager | Danil Gerasimenko (Pitch) Chief Engineer | Vladimir Makhnov (Pitch) Designing Еngineer | Oleg Savitchev (Pitch) Automation Engineers | Valeriy Kozhukhov, Alexandr Lukin (Pitch) Multimedia Engineer | Sergey Pervakov (Pitch) Art Director | Svetlana Golovchanskaya (Pitch) Scriptwriters | Vadim Shtepenko, Liza Pejemskaya (KMVI) Supervisor | Roman Kuligin (Pitch) 3d Artists | Rustam Arazov, Anton Khondoker (Pitch) Filming Operator | Mikhail Vikhrov (Pitch) Film Post-production | Frame Bakery
Projectnaam: Polonceau Railway Carriage
Projectklant: Pitch Bureau


Polonceau Railway Carriage IMG #2
Polonceau Railway Carriage IMG #3
Polonceau Railway Carriage IMG #4
Polonceau Railway Carriage IMG #5
Polonceau Railway Carriage IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp