Van Gogh's Sunflowers: Een Meesterwerk in Juwelen

Ontwerper: Larissa Moraes

Inleiding

De beroemde schilderijen van Vincent van Gogh hebben altijd een diepe indruk achtergelaten op kunstliefhebbers over de hele wereld. Een van zijn meest iconische werken, "Stilleven met Vijftien Zonnebloemen", heeft nu ook zijn weg gevonden naar de wereld van juwelen. Larissa Moraes, een getalenteerde ontwerper, heeft dit meesterwerk vertaald naar een prachtig paar oorbellen. Met behulp van hoogwaardige materialen en vakmanschap heeft ze de essentie van Van Gogh's zonnebloemen gevangen in een uniek sieraad.

Body

De oorbellen zijn met de hand gemaakt en hebben een gepolijste afwerking en een zetting met een rand. Ze zijn vervaardigd van 18-karaats goud en zijn versierd met verschillende tinten gele citrines en gele diamanten. Het gebruik van deze gele edelstenen weerspiegelt de innovatieve benadering van Van Gogh, die bekend stond om zijn gebruik van het gele spectrum in zijn schilderijen. De edelstenen overlappen elkaar en creëren zo een 3D-effect, dat doet denken aan de vele lagen van de zonnebloemen. De matte afwerking met lijnen vertegenwoordigt de bladeren, terwijl de gepolijste afwerking de takken van de bloemen voorstelt. Het gedurfde ontwerp en de gelaagdheid van de edelstenen maken deze oorbellen tot een waar kunstwerk.

De afmetingen van de oorbellen zijn 8,0 x 4,0 x 1,0 mm en ze wegen in totaal 38 gram. Ze zijn comfortabel om te dragen en hebben een perfecte ergonomie. De oorbellen zijn duurzaam en zullen ongetwijfeld de aandacht trekken van iedereen die ze ziet. Ze zijn een onvergetelijk accessoire dat elke outfit naar een hoger niveau tilt.

Conclusie

De oorbellen geïnspireerd op Van Gogh's zonnebloemen zijn een prachtig voorbeeld van hoe kunst en design kunnen samenkomen. Larissa Moraes heeft met haar vakmanschap en creativiteit een uniek sieraad gecreëerd dat de schoonheid en innovatie van Van Gogh's meesterwerk weerspiegelt. Deze oorbellen zijn niet alleen een eerbetoon aan de kunstenaar, maar ook een uitdrukking van stijl en individualiteit. Met hun gedurfde ontwerp en prachtige details zijn ze een must-have voor elke liefhebber van kunst en design.

Image Credits:

Hoofdafbeelding: Larissa Moraes (Ontwerper) / Fotograaf Vanessa Zamaio

Optionele afbeelding #1: Larissa Moraes (Ontwerper) / Fotograaf Vanessa Zamaio

Optionele afbeelding #2: Larissa Moraes (Ontwerper) / Fotograaf Vanessa Zamaio

Optionele afbeelding #3: Larissa Moraes (Ontwerper) / Fotograaf Vanessa Zamaio

Optionele afbeelding #4: Larissa Moraes (Ontwerper) / Fotograaf Vanessa Zamaio / Illustratie / Illustrator: Larissa Moraes (Ontwerper)

Awards en Erkenningen:

Deze ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2021. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Larissa Moraes
Afbeeldingscredits: Main Image / Photo / Creator Larissa Moraes (Designer) / Photographer Vanessa Zamaio Optional Image #1 / Photo / Creator Larissa Moraes (Designer) / Photographer Vanessa Zamaio Optional Image #2 / Photo / Creator Larissa Moraes (Designer) / Photographer Vanessa Zamaio Optional Image #3 / Photo / Creator Larissa Moraes (Designer) / Photographer Vanessa Zamaio Optional Image #4 / Photo / Creator Larissa Moraes (Designer) / Photographer Vanessa Zamaio / illustration / Illustrator: Larissa Moraes (Designer) / Creator Larissa Moraes (Designer)
Projectteamleden: Larissa Moraes Claudia & Guilhermo Theolier
Projectnaam: Van Gogh's Sunflower
Projectklant: Larissa Moraes


Van Gogh's Sunflower IMG #2
Van Gogh's Sunflower IMG #3
Van Gogh's Sunflower IMG #4
Van Gogh's Sunflower IMG #5
Van Gogh's Sunflower IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp