De IJzige Pracht van de Iceberg Collectie

Multifunctionele Sieraden Geïnspireerd door Finse Winters

Ontwerper Pavit Gujral presenteert een unieke sieradencollectie, geïnspireerd door de bevroren landschappen van Finland.

De Iceberg Collectie van Pavit Gujral is een eerbetoon aan de adembenemende natuur van Finland, waar ijsbergen en ijskappen het landschap domineren. Tijdens een reis naar dit winterse wonderland werd Gujral geïnspireerd door de koude, donkere nachten verlicht door het noorderlicht en de warmte van de vele sauna's. Deze ervaringen zijn omgezet in een collectie die de essentie van Finland's unieke klimaat en natuurlijke schoonheid vangt.

Wat de Iceberg Collectie onderscheidt, is de veelzijdigheid van de sieraden. De stukken kunnen gedragen worden als hanger, armband of broche, en de Tanzanite Iceberg zelfs als ring. Het vakmanschap is zichtbaar in de keuze voor 18K goud, een ovale Tanzanite cabochon, omringd door diamanten en Paraiba toermalijnen. Meer dan 4.200 briljant geslepen diamanten zijn met de hand gezet op de bloemblaadjes, wat de collectie een schitterende uitstraling geeft.

De realisatie van de Iceberg Collectie begon met een handgetekende schets, waarin de kleuren en vormen van de stenen en de anatomie van de sieraden werden vastgelegd. Met behulp van CAD-technologie werden de vormen en hoeken van de collectie verfijnd, evenals de exacte gewichten van de edelstenen en het goud. Na een gedetailleerd proces van handwerk en afwerking, werden de stukken in 18K goud gegoten en met de hand ingezet met elke afzonderlijke steen, gevolgd door polijsten en kwaliteitscontroles.

De collectie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook praktisch in gebruik. Met een eenvoudig mechanisme kan de hanger worden bevestigd aan de armband of gebruikt worden als broche. De Tanzanite Iceberg Ring is een toonbeeld van veelzijdigheid en kan gedragen worden als ring, hanger of armband.

Het ontwerp van de Iceberg Collectie werd geïnitieerd in juli 2022 in Chandigarh, India, en kwam tot leven in Jaipur, waar het productieproces in januari 2023 begon en in juli 2023 werd voltooid. Gujral's fascinatie voor de majestueuze ijsbergen van Finland en hun vermogen om zich te verbergen in het koude water, terwijl ze tegelijkertijd een buitengewoon natuurverschijnsel zijn, vormde de basis voor haar onderzoek.

De uitdagingen van het werken in de vrieskou van Finland werden door Gujral niet als belemmering gezien, maar juist als een stimulans voor haar creatieve proces. Het resultaat is een collectie die de Finse koude en schoonheid belichaamt, met sieraden die de schittering van de sneeuw nabootsen door middel van micro pave gezette diamanten.

De Iceberg Collectie is bekroond met de Bronzen A' Jewelry Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijk en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitmuntendheid in kunst, wetenschap, design en technologie belichamen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pavit Gujral
Afbeeldingscredits: Pavit Gujral
Projectteamleden: Pavit Gujral
Projectnaam: Iceberg Collection
Projectklant: Pavit Gujral


Iceberg Collection IMG #2
Iceberg Collection IMG #3
Iceberg Collection IMG #4
Iceberg Collection IMG #5
Iceberg Collection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp