Insinuations: Kunst om te Dragen

Ontworpen door Barbara D'Ambra

Ontdek de diepten van intimiteit met de Insinuations-collectie, een kunst-om-te-dragen juwelencollectie die de grenzen van hedendaags juwelendesign verlegt.

Barbara D'Ambra, een onafhankelijke ontwerper van draagbare kunst, heeft de Insinuations-collectie gecreëerd, geïnspireerd door de diepten van intimiteit. De sensuele vormen van de stukken wekken nieuwsgierigheid op en nodigen ons uit om ze te ervaren. De collectie roept vragen op over hoe mensen hun fysieke ruimte, hun persoonlijke privacy, en hoe en met wie ze deze delen, gebruiken en waarnemen.

Wat de Insinuations-collectie onderscheidt, is de balans tussen artistieke en conceptuele waarde en functionaliteit. Elk stuk is zorgvuldig ontworpen om een intieme verbinding met de drager te creëren. Door middel van nauwgezet ontwerp bereikt D'Ambra de ideale morfologie die sensueel over het lichaam stroomt en uitvloeit, waardoor elke drager een unieke en persoonlijke ervaring krijgt.

Als onafhankelijk ontwerper van draagbare kunst richt D'Ambra zich op het ontwerpen en produceren van unieke en hoogwaardige sieraden. Elk stuk wordt met de hand gemaakt door ervaren vakmensen. Het is een enorme voldoening om haar beroep als industrieel ontwerper te combineren met een oud ambacht, zoals goudsmeden, om deze stukken te creëren die ze "Kunst om te Dragen" noemt.

De Insinuations-collectie omvat verschillende stukken, waaronder de Drop Ring, Long Drop Ring, Rosary Ring, Oxytocin Ring, Drop Bracelet en Drop Necklace. Elk stuk is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om de perfecte morfologie te bereiken die zachtjes over het lichaam glijdt en uitvloeit, waardoor de drager een unieke en sensuele ervaring krijgt.

De Insinuations-collectie is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. D'Ambra's werk richt zich op het creëren van stukken met een minimalistische en pure esthetiek, waarbij ze gebruik maakt van schone vormen en neutrale materialen om de vorm te benadrukken. Ze streeft ernaar een idee te vertellen door middel van minimale expressie en maakt gebruik van abstractie en reductie om een idee te suggereren zonder het volledig te definiëren.

De Insinuations-collectie is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2023, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze erkenning heeft een aanzienlijke impact gehad op de carrière van D'Ambra en heeft haar in staat gesteld om de grenzen van hedendaags juwelendesign te blijven verkennen en uit te breiden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bárbara D'Ambra
Afbeeldingscredits: #1 Bárbara D'Ambra #2 Bárbara D'Ambra #3 Bárbara D'Ambra #4 Bárbara D'Ambra #5 Bárbara D'Ambra
Projectteamleden: Industrial Designer Bárbara D'Ambra
Projectnaam: Insinuations
Projectklant: Bárbara D'Ambra


Insinuations IMG #2
Insinuations IMG #3
Insinuations IMG #4
Insinuations IMG #5
Insinuations IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp