Schitterende Zee: Plongereclat Sieraden Set

Mayu Tsutsumi - Bizoux combineert natuur met luxe

De Plongereclat sieraden set, ontworpen door Mayu Tsutsumi van Bizoux, is een ode aan de schoonheid van de oceaan, gevangen in de vorm van luxueuze juwelen.

De inspiratie voor Plongereclat komt voort uit de fascinerende boulder opalen, die de kern vormen van deze exclusieve sieradenlijn. De Franse woorden 'plonger' (duiken) en 'éclat' (schittering) zijn samengevoegd om de essentie van het ontwerp te vangen: een sprong in een zee van licht. De boulder opaal, omlijst door briljant geslepen diamanten die de sprankelende waterdruppels symboliseren, en taps toelopende diamanten die de krachtige beweging van het water weergeven, vormt het hart van de set. Saffieren en smaragden verrijken het ontwerp met hun overvloedige blauwe en groene tinten, die de kleuren van de opaal versterken.

De unieke eigenschappen van de Plongereclat set liggen in het gebruik van een Australische boulder opaal, omgeven door een zorgvuldige selectie van diamanten, saffieren en smaragden. De natuurlijke, golvende vorm van de opaal, met zijn prachtige groen-blauwe marmerpatroon, roept associaties op met de zee. De ontwerper heeft een romantisch moment vastgelegd, waarbij de kleuren en lichtflitsen zich verspreiden als kostbare juwelen bij een sprong in de oceaan.

De realisatie van de Plongereclat set is een toonbeeld van vakmanschap. Gemaakt van K18 geelgoud, bekend om zijn duurzaamheid en populariteit, zijn de natuurlijke edelstenen met uiterste precisie geselecteerd en verwerkt. De kleinste steen is slechts 1,2 mm groot, en in totaal zijn 69 edelstenen harmonieus gerangschikt in de ketting. Het frame is individueel ontworpen met 3D-computertechnologie en vervolgens met de hand afgewerkt tot in de perfectie.

De technische specificaties van de Plongereclat set benadrukken de aandacht voor detail: de motiefafmetingen van 25,3 mm bij 26,1 mm en een kettinglengte van 55,0 cm zorgen voor een elegante uitstraling. De sieraden zijn ontworpen voor gemakkelijk gebruik en bieden een lichtgewicht, comfortabele ervaring die elke outfit verrijkt met een vleugje glamour en elegantie.

De ontwikkeling van "Plongereclat" begon in november 2022 in het kantoor van BIZOUX in Nihonbashi, Tokyo. De ontwerptekeningen en gedetailleerde schetsen werden gecreëerd in het atelier van BIZOUX en het stuk werd vervaardigd in een werkplaats in Kofu City, Yamanashi Prefectuur, een van de toonaangevende juwelenproductiecentra van Japan. Het werk werd voltooid in februari 2023 en wordt met trots tentoongesteld in GINZA SIX, een prestigieus luxe winkelcomplex in de wijk Ginza in Tokyo.

De Plongereclat set is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in de integratie van kunst, wetenschap, design en technologie, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld tot een betere plek maken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mayu Tsutsumi
Afbeeldingscredits: photographer:Yuichi Sasaki photographer:Rimi Watanabe
Projectteamleden: Designer:Mayu Tsutsumi
Projectnaam: Plongereclat
Projectklant: BIZOUX


Plongereclat IMG #2
Plongereclat IMG #3
Plongereclat IMG #4
Plongereclat IMG #5
Plongereclat IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp