Sprout: Een Unieke Organische Verlovingsring

Een Voorstelring Ontworpen door Lianghao Zha

Inleiding

Sprout is een verlovingsring die is geïnspireerd op het gedicht van Tagore, "De lente bloemen breken uit als de passieve verf van onuitgesproken liefde". De ontwerper drukt op levendige wijze de opbloeiende liefde in het gedicht uit door de diamant, die eeuwige liefde symboliseert, te omhullen met een organisch oppervlak. Het lijkt alsof er een bloeiende bloem zit in een natuurlijk groeiende plantenrank.

Deze unieke ring is ontworpen door Lianghao Zha als een aanzoeksring voor zijn vrouw. De ontwerper hoopt dat deze verlovingsring een uniek ontwerp heeft en een eigen stijl uitstraalt. De ring heeft een organische vorm en is voorzien van een enkele briljant geslepen diamant. Het wordt geproduceerd met behulp van 3D-printen en handmatig polijsten. Eenvoudig en gedenkwaardig.

De ring heeft de volgende technische specificaties: 20 mm x 0,7 mm x 24 mm.

De productie van de ring begint met het gebruik van 3D-software om het ontwerp te voltooien. Vervolgens wordt een 3D-geprinte wasmal gebruikt om 18-karaats goud te gieten. Daarna wordt de ring handmatig gepolijst en wordt er een hoogwaardige diamant ingezet.

De Sprout verlovingsring wordt gedragen om de middelvinger van de linkerhand van de vrouw, net als een normale verlovingsring.

Het ontwerpproject begon in januari 2021 in Shanghai en werd in juni 2021 afgerond.

De grootste uitdaging bij het ontwerp en de productie van de ring was hoe organische en complexe 3D-vormen te realiseren in zo'n kleine ring.

Sprout is een bijzondere verlovingsring die is geïnspireerd op een gedicht en waarmee de ontwerper zijn vrouw ten huwelijk heeft gevraagd. Met zijn organische vorm en prachtige diamant is het een uniek en betekenisvol sieraad.

Deze Sprout verlovingsring heeft de prestigieuze Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2023. Deze award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De ring wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het biedt voldoening en positieve gevoelens, en draagt bij aan een betere wereld.

Met Sprout heeft Lianghao Zha een verlovingsring ontworpen die niet alleen een symbool is van liefde, maar ook een uniek kunstwerk dat de schoonheid van organische vormen en hoogwaardige materialen combineert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zha Lianghao
Afbeeldingscredits: Zha Lianghao
Projectteamleden: Lianghao Zha.
Projectnaam: Sprout
Projectklant: Zha Lianghao


Sprout IMG #2
Sprout IMG #3
Sprout IMG #4
Sprout IMG #5
Sprout IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp