Fabiana: Een Uniek Ontwerp van Alireza Merati

Een Verfijnde Earring Geïnspireerd door de Natuur

De Fabiana earring, ontworpen door Alireza Merati, is een prachtig stukje sieraden dat de schoonheid van de natuur weerspiegelt. Met een combinatie van goud, diamanten en parels, is dit ontwerp een unieke en opvallende toevoeging aan elke sieradencollectie.

Het ontwerp van de Fabiana earring is geïnspireerd door de natuur, met name door de betekenis van de naam Fabiana, wat "bonenteler" betekent. De parel, als symbool van de natuur, wordt beschermd door een gouden behuizing in de vorm van een bijenkorf. Deze behuizing benadrukt het belang van de natuur en voegt een kostbaar element toe aan het ontwerp.

Het meest interessante kenmerk van dit sieraad is de zwevende parel. Bij elke beweging zwaait de parel losjes in de hoofdvorm en trekt zo de aandacht van de toeschouwer. De combinatie van goud, stenen en parels straalt eenvoud uit, maar tegelijkertijd ook complexiteit.

De Fabiana earring is met veel aandacht voor detail ontworpen. De fijne haken maken het eenvoudig om de oorbellen te dragen. Bovendien zorgen de soepele bewegingen van de parel in de hoofdvorm voor een betoverende schoonheid in zijn gouden kooi. Dit maakt de oorbellen perfect voor speciale gelegenheden.

Het ontwerp van de Fabiana earring is gerealiseerd door de parel te verbinden met een streng en een haak die aan de hoofdvorm hangt. De hoofdvorm kan in twee delen worden gemaakt en na het plaatsen van de andere onderdelen aan elkaar worden bevestigd.

De specificaties van de Fabiana earring zijn als volgt: de breedte is 22,09 mm, de diepte is 7,52 mm en de hoogte is 23,43 mm. Het hele sieraad weegt 6,06 gram en bevat 27 ronde edelstenen van 1,3x1,3 mm, bij voorkeur diamanten, en een parel met een gewicht van 0,87 gram.

De Fabiana earring is ontworpen in oktober 2019 in Teheran, Iran. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek naar het conceptuele aspect van het ontwerpen van sieraden en de mode-industrie. Talloze schetsen werden gemaakt om tot de uiteindelijke vorm te komen, die vervolgens werd gerecreëerd met behulp van 3D-modelleringssoftware.

Het ontwerpen van sieraden is een vorm van kunst die we integreren in ons dagelijks leven. Het stelt ons in staat om creativiteit en vaardigheden te combineren om een ​​imaginair en iconisch stuk te maken dat meer is dan alleen vormen en vormen. Het belangrijkste uitdaging was om een ​​stuk te creëren dat de vormloze vorm in een conceptuele vorm weergeeft, vooral met betrekking tot standaardeenheden en uitvoeringslimieten.

De Fabiana earring is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie Sieraden, Brillen en Horloges in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Fabiana earring wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met zijn unieke ontwerp en inspiratie uit de natuur is de Fabiana earring een waardevol sieraad dat de schoonheid van de natuur viert. Met zijn zwevende parel en prachtige gouden behuizing is dit ontwerp een ware eyecatcher.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Render gemaakt door Alireza Merati, Fabiana, 2020. Afbeelding #2: Render gemaakt door Alireza Merati, Fabiana, 2020. Afbeelding #3: Photoshop bewerking door Alireza Merati, Fabiana, 2020. Afbeelding #4: Render gemaakt door Alireza Merati, Fabiana, 2020. Videocredits: Video gemaakt door Alireza Merati, Fabiana, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alireza Merati
Afbeeldingscredits: Image#1: Render creator Alireza merati, Fabiana, 2020. Image#2: Render creator Alireza merati, Fabiana, 2020. Image#3: Photoshop edittor Alireza merati, Fabiana, 2020. Image#4: Render creator Alireza merati, Fabiana, 2020. Video credits: video creator, Alireza Merati, Fabiana, 2020.
Projectteamleden: Alireza Merati
Projectnaam: Fabiana
Projectklant: Alireza Merati


Fabiana IMG #2
Fabiana IMG #3
Fabiana IMG #4
Fabiana IMG #5
Fabiana IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp