De Morse 27 Collectie: Een Nieuwe Taal in Sieraden

Unieke Sieradenlijn Vertaalt Morsecode naar Parelontwerpen

Het Pearlstige Design Team onthult een baanbrekende collectie die de klassieke parel herinterpreteert door middel van Morsecode, waardoor een nieuw medium voor persoonlijke expressie ontstaat.

De Morse 27 Collectie, een creatie van het Pearlstige Design Team, staat symbool voor innovatie in de wereld van sieraden. Parels, al lang gewaardeerd als natuurlijke juwelen, vormen het hart van deze lijn. De collectie zet een gedurfd stap door parels te transformeren in een expressiemiddel van Morsecode, waarmee 26 letters van het Engelse alfabet opnieuw worden voorgesteld. Dit concept maakt het mogelijk om woorden, zinnen of zelfs hele zinnen te 'spreken' zonder een woord te zeggen, waardoor de drager op een subtiele manier hoopvolle aspiraties kan uitdrukken.

Wat de Morse 27 Collectie onderscheidt, is de integratie van Morsecode met parelontwerp, waardoor het verder gaat dan alleen materiaal en vakmanschap. Deze aanpak biedt een nieuwe vorm van emotionele verbinding en personalisatie. Het minimalistische en genderneutrale ontwerp doorbreekt de traditionele sieradennormen en biedt een balans tussen verfijning en een casual uitstraling.

De productie van de collectie maakt gebruik van 5A natuurlijke zoetwaterparels, soms verrijkt met zirkoonaccenten, en S925 zilveren kettingen. Elk stuk is voorzien van een unieke kruisvormige C-sluiting aan beide uiteinden, wat zorgt voor een veilige verbinding met andere accessoires. Deze slimme constructie garandeert stevigheid tijdens het dragen en biedt veelzijdigheid in het gebruik.

De Morse 27 Collectie biedt een aanpasbare sieradenervaring, waarbij de drager de lengte en het type accessoire kan aanpassen om verschillende sieraden zoals kettingen, armbanden, taillekettingen, brillenkoorden en tasornamenten te creëren. Het project, gestart in Shanghai in oktober 2022, bereikte na zes maanden van verfijning en meerdere proefversies zijn definitieve vorm in september 2023.

De uitdagingen bij het ontwerp van de Morse 27 Collectie lagen vooral in het balanceren van de stabiliteit en het gebruiksgemak van de individuele accessoires. Na uitvoerig experimenteren en aanpassen, is een evenwicht gevonden tussen vorm en functionaliteit, resulterend in een opmerkelijk sieradenontwerp.

De Morse 27 Collectie is meer dan alleen sieraden; het is een nieuwe manier om liefde en individualiteit stilzwijgend te uiten. Geïnspireerd door Morsecode, combineert het parels en zilver om vier kernaccessoires te creëren die samen een 27ste 'taal van liefde' vormen. Het ontwerp is minimalistisch en genderneutraal, waardoor het idee dat parels alleen voor vrouwen zijn, wordt uitgedaagd. De Morse 27 belichaamt zowel gecodeerde boodschappen als oprechte wensen en zegent en bemoedigt op stille wijze familieleden, vrienden, partners en de drager zelf.

De Morse 27 Collectie is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De collectie is geprezen voor het toepassen van de beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het verrijken van de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PEARLSTIGE
Afbeeldingscredits: Image#1: Visual Creativity Director Ni Zhuangzhuang,The Morse 27,2023. Image#2: Visual Creativity Director Ni Zhuangzhuang,The Morse 27,2023. Image#3: Visual Creativity Director Ni Zhuangzhuang,The Morse 27,2023. Image#4: Visual Creativity Director Ni Zhuangzhuang,The Morse 27,2023. Image#5: Visual Creativity Director Ni Zhuangzhuang,The Morse 27,2023. Video Signature: Visual Creativity Director Ni Zhuangzhuang,The Morse 27,2023.
Projectteamleden: N/A
Projectnaam: The Morse 27
Projectklant: PEARLSTIGE


The Morse 27 IMG #2
The Morse 27 IMG #3
The Morse 27 IMG #4
The Morse 27 IMG #5
The Morse 27 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp